16 Ianuarie, 2018

Tarifele de roaming din UE ar putea fi eliminate la sfârşitul lui 2015

Tarifele de roaming din Uniunea Europeană ar putea fi eliminate de la 15 decembrie 2015, după ce Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) al Parlamentului European a aprobat reforma din telecomunicaţii, care prevede, printre altele, şi această măsură.

Propunerea Comisiei Europene de eliminare a tarifelor de roaming în UE a fost votată cu o largă majoritate.

Tarifele de roaming nu vor fi eliminate însă de la 1 iulie 2014, aşa cum propusese Comisia Europeană, ci de la 15 decembrie 2015. Pentru a proteja companiile telecom faţă de “folosirea abuzivă” a serviciilor de roaming, membrii ITRE au solicitat CE să propună o serie de măsuri care să permită firmelor să aplice tarife în situaţii excepţionale. Aceste tarife vor fi însă sub nivelul celor aplicate în prezent.

Raportul adoptat de ITRE ar urma să fie votat de plenul Parlamentului European în sesiunea din 2 şi 3 aprilie.

Conform comunicatului PE, ajungerea la un acord cu ministerele telecomunicaţiilor din cele 28 de state membre trebuie să se numere printre priorităţile viitorului Parlament European, rezultat în urma alegerilor din 22-25 mai.

Sursa: Mediafax.ro

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu