Ordinul nr. 102/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor este în vigoare de la 18 august 2023.

Pentru autorizarea produselor medicinale veterinare pentru o piaţă limitată tariful este de 6770 lei, pentru modificarea rezumatului caracteristicilor produsului, prospectului şi etichetei tariful este de 583 lei.

În cazul variaţiilor care necesită evaluare în grup, tariful se calculează pentru fiecare autorizare prin însumarea tarifului aferent variaţiei care defineşte grupul şi 75% din tariful pentru variaţia inclusă în grup, aplicat fiecărei variaţii din grup, alta decât variaţia care defineşte grupul.

Pentru variaţiile care necesită evaluare sau grup de variaţii care necesită evaluare, solicitate prin «work-sharing», se aplică acelaşi tarif stabilit pentru variaţiile care necesită evaluare sau grup de variaţii care necesită evaluare, în funcţie de tipul de procedură.

Tariful se achită pentru fiecare transmitere a unei variaţii care nu necesită evaluare (VNRA), excepţie făcând transmiterile multiple datorate erorilor tehnice ale sistemului.

Tariful anual de menţinere pe piaţă a autorizaţiei de comercializare pentru produse medicinale veterinare se achită în primele 6 luni ale anului în curs pentru toate autorizaţiile de comercializare valide la data de 31 decembrie a anului precedent.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here