Biletele de tratament pentru pensionari vor fi acordate conform Legii privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019, unde a fost prevăzută, pentru 2019, suma de 335.113 mii lei. 

Ministerul Muncii a postat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Din suma de 335.113 mii lei vor fi asigurate maximum 59.622 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, iar diferența de bilete se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziție. 

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabilește prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament. 

Art. 2.- În unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice  pentru anul 2019 este asigurat, un număr de maximum 59.622 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere.

Art.3. – La numărul de locuri prevăzut la art. 2 se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet.

Art.4. – Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabilește prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete, rezultat în conformitate cu prevederile art. 2 şi art.3.

De asemenea, se mai arată în proiect, pentru asigurarea unui număr cât mai mare de beneficiari pentru biletele de tratament, Casa Națională de Pensii Publice va stabili un preț maxim/bilet. Se va ține cont, la încheierea contractelor de gradul de solicitare al stațiunii și de categoria de confort ofertă. Biletele vor avea durata de 16 zile, iar tratamentul balnear va fi pentru cel mult 12 zile.

Sursa: Ministerului Muncii

comentarii

1 COMENTARIU

  1. buna am lucrat 11 ani in gradul 2 si zgomot de 98 decibeli si 3 schimburi si sunt pensionata , am leucemie si gradul 3 handicap si am 59 ani. si am mai lucrat agent paza 24 cu 48 si in total am 12. 7 luni ce pensie voi avea
    . va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here