17 Februarie, 2020

STUDIU: Cât timp liber mai au românii?

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de statistică, românii se bucură de doar patru ore de timp liber în cursul săptămânii și de șase ore în zilele de odihnă, iar femeile au mai puţin timp liber decât bărbaţii.

Astfel, în raport cu criteriul de gen, femeile au mai puţin timp liber (3:40 ore faţă de 4:23 ore în zilele lucrătoare, respectiv 5:41 ore faţă de 6:46 ore în zilele de odihnă). În mare parte acest lucru se datorează faptului că femeiele acordă îngrijirii gospodăriei şi familiei mai mult timp zilnic decât bărbaţii.

Activităţi desfăşurate de luni până vineri

În cursul săptămânii copiii (de 10-14 ani) studiază zilnic, în medie cinci ore, iar tinerii de 15-24 ani studiază zilnic aproape trei ore. În zilele lucrătoare, populaţia de 15 ani şi peste lucrează în medie trei ore.

Salariaţii lucrează zilnic în cursul săptămânii în medie șapte ore (8:01 ore bărbaţii, cu 38 de minute mai mult decât femeile).

În zilele lucrătoare, persoanele de 65 de ani şi peste se ocupă, zilnic, mai mult timp de îngrijirea gospodăriei şi familiei (peste patru ore), faţă de persoanele mai tinere de 25-44 ani (trei ore) şi de persoanele în vârstă 15-24 ani (peste o oră).

Citeşte articolul integral pe managerexpress.ro.

Sursa foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu