20 Noiembrie, 2019

STUDIU: 5% dintre români cred că de Paşti se sărbătoreşte naşterea lui Iisus, iar 39% dintre ei nu se spovedesc

Cu toate că cei mai mulţi români se autoapreciază ca fiind religioşi (nouă din zece) şi ştiu că de Paşte creştinii sărbătoresc învierea lui Iisus (86%), o parte dintre ei (5%) cred că de Paşte se sărbătoreşte naşterea lui Iisus, arată un sondaj de opinie făcut de IRES.

Totodată, 85% dintre respondenţii sondajului au spus că merg în mod normal la slujba de Înviere, 78% au spus că vor merge să ia Paşte, iar aproape 70% spun că ţin sau au ţinut post.

Cu toate astea, 39% dintre români recunosc că nu se duc la biserică pentru a se spovedi.

Cei mai mulţi români (73%) vor alege să-şi petreacă Paştele acasă, în familie, în timp ce doar 6% dintre ei vor alege varianta unei excursii.

Preparatele tradiţionale care sunt în topul preferinţelor românilor sunt pasca (43%) şi mielul (45%), iar vinul de casă este prima opţiune (48%) atunci când vine vorba de băutură.

Alte rezultate ale studiului:

• 7% dintre respondenţi au ţinut şi post negru în această perioadă;

• 95% vopsesc ouă în acest an;

• 67% vor face prăjituri de casă, iar 18% vor cumpăra prăjituri din comerţ;

• 7% spun că vor face acte caritabile în acest an.

Conform sursei citate, studiul a fost realizat pe un eşantion de 1500 de persoane cu vârste de la 18 ani în sus, în perioada 24-25 aprilie. Eroarea maximă tolerată este de +/-2,6%.

Sursa: IRES

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu