22 Noiembrie, 2019

Stimulentul de inserţie în 2018

Stimulentului de inserţie este o sumă lunară de care beneficiază părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului, dar care se întorc mai devreme la muncă. Acesta este reglementat prin Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cele mai importante prevederi pe subiect urmând a vi le prezenta în continuare – inclusiv cuantumul stimulentului în 2018.

Beneficiari 

Potrivit reglementărilor legislative în vigoare, poate primi stimulent de inserţie oricare dintre cei doi părinţi care se află în concediu pentru creşterea copilului (doi ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap*) şi care se întoarce la muncă mai devreme, cu menţiunea că măsura se aplică pentru fiecare naştere.

* Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:

 • până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
 • până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap

De reţinut şi faptul că beneficiază de acest drept şi una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi, precum şi persoana care a fost numită tutore.

Atenţie! Angajatorul nu poate concedia salariatul/salariata care primeşte stimulent de inserţie.

Valoarea stimulentului de inserţie în 2018

Prin art. 7 alin. (4) al OUG nr. 111/2010 s-a stabilit anul trecut că, începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserție este de 650 lei. Ordonanţa mai prevede că, pentru drepturile ulterioare acestei date, valoarea se majorează prin hotărâre a Guvernului. Însă ţinând cont de faptul că nu a fost dat niciun astfel de act normativ care să majoreze valoarea stimulentului de inserţie, rezultă că şi în 2018 (cel puţin până acum) cuantumul rămâne la 650 lei.

Acte necesare pentru acordarea stimulentului de inserţie

Drepturile reprezentând stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de:

 • copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
 • actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul (în cazul copilului adoptat sau în plasament);
 • actele doveditoare care să ateste că în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri impozabile;
 • dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
 • dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
 • orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Cererile şi actele doveditoare se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

Ai nevoie OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  gabriela
  ianuarie 30 2018

  Buna ziua,
  Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati, daca puteti. Momentan sunt in concediu crestere copil, cel mic implineste 2ani pe 1mai, sotul nu poate sa stea cele 30 zile in concediu, intrebarea mea este, cand trebuie sa ma intorc eu la serviciu pt a beneficia de stimulent???am citit ca trebuie cu cel putin 60zile inainte de a implini copilul 2ani, asta ar insemna pe 1martie dar nelamurirea mea este, daca iau in calcul si cele 30zile in care sotul nu va sta in concediu sau nu??daca trebuie luate in calcul ar trebui sa ma intorc pe 1februarie??
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
  Va multumesc!

  • Răspunde
   Andreia
   februarie 6 2018

   Asa este trebuie sa va intoarceti cu doua luni mai devreme

   • Răspunde
    Vas
    octombrie 1 2018

    Bună ziua! Actele se pot depune la primăria de unde aparținem pt stimulentu de inserție ?Copilul împlinește 2 ani pe 6 septembrie 2019 .Ce acte imi trebuiesc la dosar ?Mulțumesc!

   • Răspunde
    septembrie 4 2019

    Buna ziua! Băiețelul meu împlinește 2 ani in 15 Decembrie 2019, cu ce data ar trebui sa ma întorc la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de inserție?
    Multumesc!

  • Răspunde
   Maria
   iunie 7 2019

   Buna ziua am si eu o nelamurire fetita mea face 2 ani pe 7 august 2019 daca eu nu mam angajat pana acm ca sa pot lua stimulentul tatal poate sa ia el stimulentul sau trebuia sa intre el o lua in concediu de crestere copil ma ajutati va rog?

 • Răspunde
  oana
  februarie 6 2018

  Buna ziua
  Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In 21 august baietelul meu implineste varsta e 2 ani. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie eu ar trebui sa ma intorc la serviciu cu cel putin 60 de zile. Concediu pentru cresterea copilului l-am avut doar din luna decembrie 2016 pentru ca baietelul meu s-a nascut prematur si nu am reusit sa efectueaz concediu de maternitate. Intrebarea mea este: trebuie sa ma intorc din 21 iunie ( 60 de zile inainte de nasterea copilului) sau mai tarziu, intrand in concediu de crestere a copilului doar in decembrie??? Va multumesc anticipat

  • Răspunde
   Oana
   februarie 15 2018

   Nu conteaza de cand ati intrat in concediu ingrijire copil. Eu, spre exemplu, am efectuat concediul de maternitate integral dupa nasterea fetitei mele, deci situatia este asemanatoare. Am reinceput activitatea cu 60 de zile inainte de nasterea copilului pentru a putea primi stimulentul si ulterior varstei de 2 ani a copilului. Aceste 60 de zile includ si zilele tatalui, adica nu veti primi stimulentul decat dupa ce trece o luna de la data inceperii activitatii. Deci, in orice situatie o luna nu veti primi stimulentul. Ori intra tatal in luna tatalui si beneficiaza de indemnizatie, ori mergeti amandoi la serviciu fara a primi o luna stimulentul

 • Răspunde
  Camelia
  februarie 7 2018

  Buna ziua!
  Va rog sa ma ajutati. Avem următoare situație bebe1 născut în aprilie 2016 si bebe2 născut în august 2017, mi-am reluat activitatea din 29.01.2018 întrebarea este: beneficiez de stimulentul de insertie pt cei 2 minori???
  Va multumesc!

  • Răspunde
   Dana
   decembrie 30 2018

   Buna, sunt in aceeasi situatie. Bebe 1 nascut si am ales ccc pe 2 ani, bebe 2 nascut la 1 an jumatate de la prima nastere. Pot beneficia de 2 stimulente(pt fiecare bebe) daca ma intorc la servici inainte de a indeplini bebe1 doi ani fara 60 zile? Pana la ce varsta a copiilor primim stimulentul?Multumesc!

   • Răspunde
    Gabriel
    iunie 17 2019

    Bună ziua! Cum ați procedat cu stimulentul de inserție? Beneficiați de 2 stimulente pentru fiecare copil in parte? Și eu am aceeași situație. Care ar fi rezolvarea?

 • Răspunde
  ana
  februarie 7 2018

  Buna ziua,

  Conform noilor modificari, pe perioada primirii stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani, poate fi concediat, disponibilizat, restructurat post pt acel salariat?
  Ce lege specifica ceva legat de acest aspect? Innainte de aceasta lege , cand stimulentul era pana la 2 ani era specificat ca angajatul nu poate fi disponibilizat

  Multumesc

 • Răspunde
  Veronica
  februarie 8 2018

  Bună ziua soțul meu are suplimentul de inserctie de când lam născut pe fiul nostru el are acum 10 luni vreau sâmi spuneți dacă el demisioneaza și nu se mai reangajeaza o sa mai primim inserctia?

  • Răspunde
   Moldovan
   iulie 20 2018

   Sa meargă sa se intereseze la agenția de plăți din județ. ..Are posibilitatea sa intre în ccc copil.

 • Răspunde
  GRECU
  februarie 12 2018

  BUNA ZIUA!
  BENEFICIAZA DE CONCEDIU PATERNAL, INDEMNIZATIE DE CRESTERE SI STIMULENT DE INSERTIE UN SALARIAT A CARUI SOTIE NU REALIZEAZA VENITURI /

 • Răspunde
  Iulia
  februarie 13 2018

  Buna ziua!
  Am o nelamurire si vreau sa ma ajutati. Baietelul meu face 2 ani pe 25 martie, eu m-am intors la munca pe 15 ianuarie. Trebuia sa imi intre prenatalul pe 15 zile si nu mi-a intrat decat alocatia, din prenatal nimic de ce????

  • Răspunde
   Oana
   februarie 15 2018

   Trebuie sa fie o greseala. Mergeti si intrebati la alocatii. Si eu am reinceput activitatea pe 15 si am primit indemnizatie pentru cele 14 zile. Chiar mi-a precizat asta persoana care s-a ocupat de dosarul meu. Asa cum exista situatii in care se da indemnizatie din neatentia lor (sau ca nu au operat ei in sistem reintoarcerea de pe 15), asa pot gresi si in a nu vira indemnizatia

 • Răspunde
  Vicky
  februarie 15 2018

  Bună ziua, va rog sa ma lămuriți și pe mine pentru a nu pierde luna tatălui este adevărat ca trebuie sa te întorci la munca cu 90 de zile? Va mulțumesc.

  • Răspunde
   Oana
   februarie 15 2018

   Nu. Trebuie sa va intoarceti la serviciu cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, pentru a beneficia de stimulent pana implineste copilul 3 ani. In aceste 60 de zile intra si luna tatalui (mai precis minim 30 de zile). Faptul ca in aceste 60 zile intra si luna tatalui, nu veti primi stimulent de insertie pentru prima luna. Veti lua stimulentul de insertie de cand copilul va implini 1 an si 11 luni. Daca va reintoarceti cu 90 de zile la serviciu, 30 vor reprezenta luna tatalui si veti lua stimulentul de insertie dupa ce tatal reincepe activitatea, adica din a 2 luna de cand ati reinceput serviciu. O zi buna

   • Răspunde
    septembrie 16 2018

    Buna ziua, lamuriti-ma putin. Am inteles ca fie 90 sau 60 de zile, clar 30 sunt ale tatălui. Practic stimulentul se încasează mai putin cu cele 30 de zile.

    Am 2 întrebări:
    1. Cele 30 de zile ale tatălui sunt plătite? Daca da, raportat la veniturile mamei sau ale tatălui?
    2. Dacă tatal refuza cele 30 de zile, care sunt repercursiunile si cum se refac calculele pentru stimulentul mamei?

   • Răspunde
    Valentina
    octombrie 4 2018

    Daca se reia activitatea cu 90 de zile inainte de a face copilul 2 ani este obligatoriu ca tatal sa isi ia luna lui de crestere copil? Multumesc!

   • Răspunde
    ianuarie 13 2019

    Buna x. Imi poti da raspuns pe mail te rog, in legatura cu urmatoarea mea situatie: Soția a fost in icc 2 ani,apoi 12 luni in stimulent din octombrie 2017 până in octombrie 2018, intre timp a ramas insarcinata si urmeaza sa nasca in februarie. Din octombrie pana in februarie a stat acasa, fara sa mai fie angajata undeva.(5 luni) o sa primeasca 2 ani icc? Multumesc frumos.

 • Răspunde
  Anastasiu
  februarie 16 2018

  Bună ziua .am o întrebare eu beneficiez de stimulentul de insertie dacă îmi bag demisia și nu ma angajez în alta parte mai beneficiez de el?multumesc

 • Răspunde
  INA S.
  februarie 16 2018

  Buna seara! Momentan ma aflu in CIC pt 2 ani. Fetita mea implineste 2 ani pe 29 iunie 2019. Daca revin cu 60 de zile mai devreme la serviciu, cat timp pot beneficia de stimulentul de insertie? Cu cat timp inainte trebuie depuse actele? Daca tatal nu intra in CIC, trebuie specificat lucrul acesta celor de la primarie? Multumesc!

  • Răspunde
   Ionel
   februarie 26 2018

   Se poate beneficia de stimulent pana la implinirea copilului a varstei de 3 ani.Actele se depun cel tarziu pana la data de 30.04.2019

 • Răspunde
  Andra
  februarie 16 2018

  M-am reîntors la munca cand fetita mea avea 1 an si 6 luni si beneficiez de stimulent de insertie.Pe luna ianuarie anul acesta nu a intrat stimulentul.(astăzi mai exact trebuia)
  Fetita a făcut 2 ani in 30 decembrie.
  Nu trebuie să primesc stimulentul până împlinește fetita 3 ani?

 • Răspunde
  Ioana
  februarie 16 2018

  Buna ziua,

  M-am intors la lucru cand fetita avea 1 an, si ar trebui sa primesc stimulent de insertie pana cand face 3 ani (februarie 2019). Insa, curand o sa intru in concediul pre/post natal pentru bebe2. Pe perioada acestui concediu medical, se primeste stimulent de insertie?
  Multumesc.

  • Răspunde
   Ionel
   februarie 26 2018

   Stimulentul de insertie se acorda doar persoanelor care au renuntat la ccc sau au solicitat direct acordarea stimulentului dupa implinirea a 42-a zi de la nasterea copilului. Care lucreaza efectiv

   • Răspunde
    Anamaria
    mai 5 2018

    Buna ziua! Sa inteleg ca eu, fiind in situatia in care nu o sa intru in concediu de maternitate deloc, nu solicit indemnizatie pentru concediu de crestere al copilului si nici plata concediului medical, pot sa solicit direct stimulentul de insertie? Va multumesc!

 • Răspunde
  Mariana
  februarie 19 2018

  BUNA ZIUA! VA ROG FRUMOS SA MA LAMURITI IN URMATOAREA SITUATIE: SUNT INVATATOARE,AM NASCUT IN 19 IUNIE 2017 SI UN AN SUNT IN CONCEDIU DE INGRIJIRE COPIL,NU STAU DOI ANI.PENTRU A PRIMI ACEL STIMULENT DE 650LEI,CAND TREBUIE SA MA INTORC LA LUCRU,CU CATE ZILE SAU LUNI INAINTE?

  • Răspunde
   Ionel
   februarie 26 2018

   Puteti solicita cand doriti dumneavoastra acordarea stimulentului dar nu mai tarziu de a 60-a zi inaite de a implini copilul 2 ani.

 • Răspunde
  Cristina
  februarie 23 2018

  Buna ziua! Am si eu o intrebare: trebuie sa nasc pana la 1 martie 2018, urmand sa stau in post natal cele 43 de zile. Intrebare mea este daca trebuie sa-mi bag dosaru de maternitate sau beneficiez de stimulent si daca ma intorc la serviciu dupa cele 43 de zile de post natal?
  Va multumesc!

  • Răspunde
   Ana
   februarie 24 2018

   Bineinteles. Puteti sta acasa cu bebe pana la implinirea de 1 an si 10 luni. Specifica clar revenirea cu min 60 zile inaintea implinirii de 2 ani a copilului beneficiaza de stimulent de insertie.

  • Răspunde
   Ionel
   februarie 26 2018

   Puteti beneficia de stimulet fara a sta in ccc. Solicitati direct stimulent de insertie in loc de ccc. incepand cu a 43-a zi de la nastere. ccc sau stimulentul de insertie nu se poate acorda mai devreme de 42 de zile de la nasterea copilului

 • Răspunde
  dana
  februarie 23 2018

  Buna ziua. Am revenit la serviciu in urma cu o luna, pt a beneficia de stimultentul de insertie. Intrebarea este: daca imi dau demisia , dar am venituri din urma unui contract de inchiriere a unui imobil, pot beneicia in continuare de stimulent? Multumesc

 • Răspunde
  Madalina
  februarie 23 2018

  Buna seara! Am o nelamurire! Pe 2 iunie copilul implineste 2 ani.Cand trebuie sa ma.intorc la.munca pentru a primi stimulentul de insertie? Unii zic cu 2 luni.inainte, altii cu 3, chiar nu mai inteleg!?multumesc!

  • Răspunde
   Ionel
   februarie 26 2018

   Cel mai tarziu pe 03.04. (60 de zile inaitea implinirii varstei de 2 ani). Dar ar fi indicat sa reveniti cu cel putin o saptamana inaite pt. a avea timp cei de le resurse umane sa va faca actele. Eventual sa luati legatura cu angajatorul.

 • Răspunde
  Bianca
  februarie 24 2018

  Buna ziua! Ccc se termina in iulie. Angajatorul actual incheie contractul in martie la punctul de lucru de la care am intrat in ccc si desfiinteaza posturile. Intre timp mi am gasit un alt loc de munca. Cum trebuie sa procedez ca sa nu pierd stimulentul? Cim ul nou il inchei cu aceeasi data cu care se incheie cim ul vechi? Adica in preaviz scrie data x din martie si in data x din martie ar trebui sa inchei noul contract? Asta inseamna ca ma intorc in campul muncii mai devreme cu 90 si ceva de zile…tatal nu si doreste acea luna…nu lucreaza in tara. Va multumesc anticipat!

 • Răspunde
  Simona
  februarie 27 2018

  Buna ziua, unde se depun actele si de unde se iau mai exact pentru stimulentul de inserție multumesc.

  • Răspunde
   Daniel
   martie 5 2018

   Primaria de domiciliu, unde depui si pt alocatia copilului.

 • Răspunde
  Mirela
  februarie 27 2018

  Buna ziua…as vrea sa ma lămuriți cu câteva probleme…fetita mea implineste 2 ani in august…soțul meu vrea sa isi ea o luna sa stea cu ea acasa iar eu vreau sa ma intorc la lucru cu 2 luni inainte sa beneficiez de stimulent…intrebarea mea e ….când ma intorc eu la lucru si cand ramane el acasa ?…mersi

 • Răspunde
  februarie 28 2018

  Buna seara am si eu o problema . am un copil si am intrat in concediu de crestere 2ani pe 21 martie 2016 am intrat in concediu si pe 2018 februarie 6 a inplinit copilul 2 ani si trebuia sa incep munca dar nu am avut cum sa ma duc la munca pe 6. Februarie si am inceput pe 27 februarie . acum astept al 2 lea copil si as dorii sa stiu daca mai am vreo speranta sa pot intra in concediu din nou cu toate ca am intarziat 20 de zile din motive personale . acum lucrez in iunie ar trebui sa nasca sotia mea . va multumesc

 • Răspunde
  Anca
  martie 1 2018

  Buna ziua!Mi-am reluat activitatea cu 60 de zile inainte de a face fetita 2 anisori (20 noiembrie 2017) si tot atunci am ramas din nou insarcinata.DPN ar fi pe 18 august,iar eu doresc din cele 126 de zile de concediu,sa imi las exact 42 pt perioada post-natala iar restul sa le iau incepand din luna mai.Intrebarea mea este daca stimulentul de insertie il voi mai lua pana face fetita 3 ani?Are importanta ca voi fi in concediu si nu voi mai lucra?Contractul de munca e valabil pana la 30octombrie 2018,daca are vreo importanta.
  Multumesc anticipat!Rog mult sa imi raspunda cineva,daca stie :)

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Stimulentul de insertie se acorda doar in perioada in care lucrati efectiv. Acesta nu se va mai acorda pana la varsta de 3 ani a copilului daca intrati in concediu.

 • Răspunde
  Geanina
  martie 4 2018

  Buna seara!
  Anul trecut, pe 6 noiembrie 2017, am născut o fetiță. Anul acesta, când fetița va avea aproximativ 8 luni, intenționez să revin la serviciu. Întrebarea mea este dacă beneficiez de stimulențul de inserție. Dacă da, până când împlinește copilul doi ani sau trei ani?
  Vă mulțumesc!

 • Răspunde
  Andreea
  martie 4 2018

  Buna ziua . primesc stimulent si fetita mea mai are 4 luni pana la implinirea varstei de 3 ani. Intrebarea mea este daca imi schimb locul de munca si nu o sa am intrerupere deloc nici macar o zi mai primesc stimulentu?

 • Răspunde
  Daniel
  martie 5 2018

  Buna ziua, am o intrebare in legatura cu stimulentul de insertie: sotia nu a lucrat in perioada sarcinii si nu poate benefecia de CCC dar eu lucrez la aceeasi firma de 10 ani si as avea posibilitatea de a intra in CCC, dar nu as dori acest lucru deoarece veniturile noastre s-ar diminua. Intrebarea mea este urmatoarea: exista posibilitatea sa renunt la CCC si sa solicit direct stimulentul de insertie? Merci

 • Răspunde
  Alexandra
  martie 5 2018

  Bună ziua!
  Sunt în concediu de crestere copil de la doua locuri de munca unul de 8 ore și celălalt de 4 ore. Eu as dori sa mă întorc doar la cele de 8 ore pentru ca nu mai fac fata la ambele. Cum ar trebui sa procedez pentru stimulentul de insertie? Sa îmi dau demisia la cel de 4 ore sau cum? Mulțumesc!

 • Răspunde
  Hreceniuc
  martie 7 2018

  Buna ziua ,ce acte am nevoie la dosarul pentru stimulentul de insertie daca nu ma intorc la acelasi loc de munca?Multumesc

 • Răspunde
  Irina
  martie 9 2018

  Buna seara

  Am inceput serviciul cand bebe avea 1an 2 luni. A ramas sotul in paternal. Cand trebuie sa depun actele pentru stimulentul de inserție ? Cand se intoarce sotul la munca ?

  Multumesc anticipat

 • Răspunde
  Elena
  martie 11 2018

  Am o nelămurire dacă mă puteți ajuta. Știu ca stimulentul îl primesc dacă mă intorca muncă cu cel puțin 60 de zile înainte ca bebe sa împlinească 2 ani. Întrebarea mea este 60 de zile calendaristice sau 60 de zile lucrătoare….pt ca schimba total perioada. Pe net nu specifica decât 60 zile. Mulțumesc aștept cu interes.

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Zile calendaristice

   • Răspunde
    Diana
    septembrie 13 2018

    Ca adaugare la intrebarea de mai sus: conteaza daca in cele 60 de zile sunt libere legale? Concret: bebe implineste 2 ani pe 3 mai (sunt 2 zile libere de Pasti, si una pe 1 mai). Pot sa ma întorc pe 1 martie sau trebuie mai devreme? Multumesc!

 • Răspunde
  Mirela
  martie 12 2018

  Buna ziua,
  Am urmatoare situatie:
  - m-am intors la munca pe 31 ian copilul avand 1an si 9l
  - pe 30 luna martie se inchide firma si trebuie sa imi caut alt job
  - trebuie sa am continuitate sa pot beneficia de stimulant? adica sa nu imi lipseasca nici macar o zi de munca sau e ok daca ma angajez de ex pe 15 aprilie. adica se ia in calcul cotizatia pe toata luna respective sau nu conteaza cate zile muncesc in luna respective. Sper ca m-am facut inteleasa.
  Va multumesc mult!

 • Răspunde
  martie 15 2018

  Buna dimineata am supliment de inserctie si lucrez fara intrerupere din prima zi ,acum copilu are 2 ani si 3 luni pana cand se primeste suplimentul daca lucrez fara intrerupere ?
  Multumesc astept un raspuns.

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Pana la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului

 • Răspunde
  Iemima
  martie 16 2018

  Buna ziua,

  Va rog ajutati-ma cu urmatoarea situatie:
  In prezent primesc indemnizatie pentru primul copil care implineste 2 ani pe 4 iulie 2018 si stimulent de suprapunere pentru al doilea copil care implineste 1 an pe 19 iunie 2018. Eu intentionez sa incep munca. Intrebarea este cand ar fi optim sa merg la serviciu pentru a beneficia de stimulent pana la 3 ani pentru unul dintre copii( preferabil pentru cel mic daca este posibil). Va multumesc

 • Răspunde
  Alina
  martie 20 2018

  Buna ziua,
  Copilul 1 implineste 2 ani in iulie. Eu ma intorc la serviciu din aprilie. Sunt insarcinata. Voi intra in Cic pt copilul 2 la 1 ianuarie 2019 approximativ.
  Indemnizatia pt copilul 2 anuleaza stimulentul pt copilul 1?
  Multumesc.

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Da, practic stimulentul de insertie nu se acorda pe perioada de concediu

   • Răspunde
    Alina
    mai 21 2018

    Pentru concediu CIC, am inteles, ca nu se mai acorda stimulent de insertie. Dar daca mama trebuie sa intre in concediu medical, sau si in prenatal/postnatal, stimulentul de mai acorda?
    Multumesc.

 • Răspunde
  Andreea
  martie 21 2018

  Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns…Am un bebe de aproape 3 luni …Eu nu m am incadrat sa beneficiez de CIC asa ca sotul meu a decis sa ramana la servici si sa ia stimulentul de insertie.A stat o luna acasa in CIC cu contractul suspendat pt ca asa am inteles ca trebuie si acum s a intors la servici.Intrebarea mea e ..acum se mai poate intoarce in CIC ? Din cauza unor conflicte la servici ar vrea sa se intoarca in CIC .Multumesc

 • Răspunde
  Flavia
  martie 23 2018

  Buna ziua, am o fetita care pe 27 martie 2018 implineste 2 ani. Ieri am fost sa imi dau demisia pt ca nu am cu cine lasa copilul. Intrebarea mea este: poate sotul sa beneficieze de stimulentul de insertie?

  • Răspunde
   Ioana Daniela
   aprilie 12 2018

   Si eu sunt curioasa

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Da, daca depune in timp actele necesare

 • Răspunde
  Catalina
  aprilie 3 2018

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca pot prelungi si in ce condiii concediul de crestere copil pana la 2 ani daca in prima faza am optat pentru 1 an.

 • Răspunde
  Alex
  aprilie 3 2018

  Buna ziua. M-am intors la servici mai repede cu 10 luni, in cazul unui copil cu handicap. O sa primesc stimulentul pana la implinirea varstei de 4 ani? Adica inca un an si 10 luni? Si inca o intrebare. Daca imi depun demisia in aceste zece luni, mai pot sa ma intorc in concediu de ingrijire pana la implinirea varstei de 3 ani? Sau nu mai e cale de intoarcere. Va multumesc.

 • Răspunde
  Ana
  aprilie 4 2018

  Buna ziua! Daca vreau sa incep activitatea inainte cu cele 60 de zile, dar vreau sa imi schimb serviciul, mai pot beneficia de acel stimulent? Daca da, care ar fi procedura in cazul acesta ?

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Da, puteti beneficia de stimulent. Procedura este aceeasi. Trebuie sa depuneti actele necesare

 • Răspunde
  Oana- Madalina
  aprilie 4 2018

  Buna seara. Sunt studenta in anul 3, iar baiatul meu are 1 an si 10 luni fara cateva zile si primesc indemnizatie. Daca inainte cu 60 de zile ca baiatul sa faca 2 ani imi deschid Pfa sau ma angajez, pot beneficia si eu de stimulentul de insertie? Multumesc

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   Da, ar trebui sa puteți beneficia de stimulent in cazul acesta

 • Răspunde
  Cristina
  aprilie 6 2018

  Buna ziua, stii cumva o baza legala in cazul in care dosarul pentru stimulentul de insertie s ar depune direct la unitate angajatoare, in cazul un care persoana este incadrata la unitate militara? Multumesc.

 • Răspunde
  Roxana
  aprilie 13 2018

  Buna seara!fetita mea implineste 2ani pe 29august ,eu insa,incep serviciul peste 1sapt.beneficiez de prelungire pana la3ani?(este vre o problema ca ma intorc mult mai devreme de 30sau60de zile).Multumesc frumos

  • Răspunde
   Elsie
   aprilie 26 2018

   In cazul acesta veti primi stimulentul pana la împlinirea vârstei de 3 ani a fetitei.

 • Răspunde
  Maria
  aprilie 18 2018

  Buna ziua!Se da pentru gemeni la fiecare copil 650 de lei?mc anticipat, o zi frumoasa

 • Răspunde
  Adi
  aprilie 19 2018

  Bună ziua. Fata împlinește 3 ani pe 24 aprilie, stimulentul de inserție se da pe luna în curs sau urmează sa primesc în luna mai stimulentul pentru aprilie?
  Va mulțumesc.

 • Răspunde
  Isabela
  aprilie 20 2018

  Buna ziua! Am o fetita de 5 ani cu handicap grav, pt care iau indemnizatie pana implineste 7 ani. Daca ma angajez acum, pot lua stimulent de insertie pt ea? Va multumesc!

 • Răspunde
  Mihaela
  aprilie 20 2018

  Ce acte trebuie pt stimulentul de insertie?

 • Răspunde
  alexandra
  aprilie 21 2018

  Buna ziua!
  Ma poate ajuta cineva cu o intrebare: incepand cu ce data se acorda stimulentul de insertie (de la 2 la 3 ani)? cu data reangajarii sau cu data depunerii dosarului la primarie pt stimulet? M-ar ajuta si un articol din lege. Multumesc

 • Răspunde
  Constantin viorel
  aprilie 26 2018

  Buna ziua,
  Sotia este insarcinata cu al 3 lea copil dar este in crestere copil cu al doilea.
  Va naste in august inainte ca cel de-al doilea copil sa faca 2 ani.
  Doreste sa se intoarca la munca dupa 3 luni mai exact cand i se termina cele 126 de zile de concediu postnatal si eu ca sot sa intru in concediu de crestere copil!
  Intrebarea este mai putem primi stimulentul de 600 de ron pentru al doilea copil pana inplineste varsta de 3 ani?
  Multumesc frumos,
  Constantin

 • Răspunde
  Adina
  mai 2 2018

  Bebelina mea peste 2 luni si 10 zile face 2 ani eu vreau sa ma intorc la munca imi puteti spune ce acte imi trebuie mai exact pentru prelungirea indemnizatiei cu un an

 • Răspunde
  Roxana
  mai 4 2018

  Buna ziua!
  In conditiile in care am depus dosarul pt CIC pe o perioada de 2 ani, se poate sa ma intorc la munca mai devreme de 1 an de la nasterea copilului? In acest caz as mai beneficia de stimulentul pentru reinsertie?
  Va multumesc anticipat pt raspuns.

 • Răspunde
  Veronica
  mai 10 2018

  Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Baietelul meu împlineste 2ani pe 29iulie2018.cand trebuie sa ma intorc la servici,daca tatal nu sta luna lui si doresc sa beneficiez de stimulent de insertie?multumesc anticipat

 • Răspunde
  Tiberiu
  mai 12 2018

  Buna ziua.
  Eu am adus in familie o fetita, eu sunt tatal, dar sotia nu este mama.Am obtinut prin instanta dreptul de crestere in exclusivitate. Fetita in 5 decembrie 2018 va implini 2 ani. Eu sunt in cresterea copilului. Sotia neavand efectiv nici un statut oficial, nu va putea intra in ccc. In aceasta situatie, eu cand trebuie sa ma intorc. In septembrie sa fie 90/de zile sau tot la 60/de zile adica Octombrie. Va multumesc. Cu respect, Tiberiu Szatmari.

 • Răspunde
  mai 13 2018

  Buna ziua!
  Am si o nelamurire in legatura cu Stimuletul de insertie si anume; am depus actele pentru stimulent incepand cu data de 14 Aprilie 2018, si in urma cu doua zile(11Mai 2018) am primit in cont suma de 412 ron in loc de 650ron cat ar fi normal.
  Se calculeaza acest Stimulent incepand cu data depuneri dosarului???
  multumesc anticipat!

 • Răspunde
  Ioana
  mai 13 2018

  Buna ziua!
  Avem urmatoarea situatie: Copilul urmeaza sa implineasca varsta de 2 ani, in luna februarie 2019. Mama doreste sa isi reia activitatea incepand cu luna august, insa nu la vechiul loc de munca, asadar, este necesar sa demusioneze. Intrebarea ar fi, in cazul in care ar exista o intrerupere de cateva zile, pana cand se va semna un nou contract, ar afecta cu ceva eligibilitatea in ceea ce priveste stimulentul de insertie?

 • Răspunde
  cioboata
  mai 15 2018

  Buna Ziua!
  ma puteti lamuri? fetita mea a implinit 2 anisori pe 29.03.2018, iar la inplinirea varstei de 2 ani nu mi-a mai acordat stimulentul de insertie, in acest timp eu am beneficiat de stimulent insertie fara a intrerupe activitatea la locul de munca. din cate stiu trebuia sa primesc pana la 3 ani conf art 7(2) a.

 • Răspunde
  Monica
  mai 15 2018

  Bună seara.Pentru stimulentul de inserție,se calculează ,pentru revenirea la locul de muncă,60 de zile calendaristice cursive sau 60 de zile lucrătoare? Mulțumesc.

 • Răspunde
  Noemi
  mai 23 2018

  Buna ziua. Ma intorc mai repede la munca,dar nu la vechiul angajator. Imi deschid pfa, si platesc cartea de munca si impozitele dupa activitate desfasurata. In situatia asta pot sa beneficiez de stimulentul de insertie?

 • Răspunde
  Cosmin
  mai 23 2018

  Buna, sotia a reinceput serviciu in data de 18 mai 2018,maine urm3aza sa depunem actele ptr stimulent, iar problema e daca intra ea in concediu medical ptr copilul cel mare care a facut varicela, se anuleaza sau se suspenda dreptul ptr stimulent. Multumesc

 • Răspunde
  Roxana
  mai 24 2018

  Buna! Am urmatoarea situatie : primesc stimulent de insertie si as vrea sa plec de la firma unde lucrez,o sa dau banii inapoi pe lunile in carecam primit stimulent? Va multumesc

 • Răspunde
  Mirela
  mai 24 2018

  Buna. Am si eu o intrebare. Daca sotul isi ia o luna de concediu cu 90 zile inainte ca fetita noastra sa faca 2 ani si apoi depune dosarul pentru stimulent, poate beneficia el de stimulent? Mentionez ca eu sunt in concediu de crestere copil momentan dar nu ma pot intoarce la munca decat din septembrie (cand copilul va incepe cresa si va avea 2 ani)

 • Răspunde
  Georgiana
  mai 27 2018

  Buna ziua.eu am o fetita de 5 luni si luna viitoare as vrea sa reincep serviciul.intrebarea mea este daca iau acest stimulent inca 2ani jumatate de acum incolo.sau e mai ok sa astept sa faca fetit 1an jumate si abia apoi sa reincep munca

 • Răspunde
  Andreea
  mai 29 2018

  Bună seara
  Eu am născut cu 10 zile înainte de terminarea facultății și am fost angajată începând cu luna a treia de sarcina. Acum trebuie să mă reîntorc la muncă.
  Îmi puteți spune ce acte mi ar trebui in aceasta situație pentru a primi stimulentul de inserție?
  Vă mulțumesc anticipat

 • Răspunde
  iunie 2 2018

  Buna ziua..am si eu o intrebare..stimulentul de insertie il primesti daca te intorci mai repede cu 60 zile la servici,dar daca te angajezi in alta parte se mai primeste?sa te angajezi direct altundeva decat unde ai fost ??

 • Răspunde
  Livia
  iunie 2 2018

  Buna.
  Eu am lucrat in Austria si am beneficiat de pre si postnatal de acolo si urma sa beneficiez si de maternal tot de-acolo .
  Am nascut in 28 februarie iar in martie s-a dat o lege ca vom primi doar completare la suna care ar incasa-o sotul in Romania daca ar intra in maternal dar noi nu am cerut maternal pt el pt ca e mai putin decat castiga daca lucreaza …
  Acum fata are deja 3 luni si as baga daca se mai poate macar pt stimulent .
  Avand in vedere ca nu a fost in maternal , putem beneficia de stimulent ?
  Cum procedam ?
  Multumesc .
  Livia

 • Răspunde
  Rus
  iunie 4 2018

  Buna ziua am si eu o intrebare ,va rog sa mă lamuriti si pe mine .am un baietel de 4 luni .sotul meu a primit de curand o oferta pentru a lucra in germania .daca am sa plec si eu impreuna cu bebele o sa-mi suspende dosarul ptr indemnizatia de crestere a copilului ?,si daca da ce pot face pot sa iau din germania ?va multumesc

 • Răspunde
  Claris
  iunie 5 2018

  Buna.am si eu o intrebare.oare ma poate lamuri cineva va rog?
  In februarie 2019 baietelul meu implineste 2 ani, eu urmand sa ma intorc anul asta la servici in septembrie pt a beneficia de stimultent.am anuntat la servici si totul e in regula insa acum am aflat ca sunt insarcinata si voi naste la sfarsitul lui ianuarie.intrebarea mea este: mai este nevoie sa ma intorc la servici ca sa primesc indemnizatia de crestere in continuare sau ea se prelungeste automat in momentul in care duc certificatul de nastere la primarie?
  Sau daca ma intorc la servici si depun acte pt stimulent de insertie,se mai primeste si dupa ce depun dosarul pt indemnizatie?cum ar fi cel mai bine sa procedam? Multumesc frumos

 • Răspunde
  lau lau
  iunie 7 2018

  Buna ziua!Baiatul implineste 2 ani pe 17 dec.2018,vreau sa stiu pana la ce data pot depune actele pt.stimulent?si de la ce data trebuie deja sa lucrez.Multumesc anticipat

 • Răspunde
  iunie 8 2018

  Buna ziua! Am o fetita de 1 an si o luna si urmeaza sa nasc din nou la sfarsitul lunii octombrie. Momentan sunt in concediu de crestere a copilului si as vrea sa revin la serviciu pentru cateva luni. Aveti idee in cat timp e obligat angajatorul sa imi rezolve revenirea?

 • Răspunde
  Gabriela
  iunie 13 2018

  Buna ziua, va rog daca m-ati putea ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare: din 01 febr 2018 nu mai lucrez, am aflat ca sunt insarcinata si data probabila de a naste ar fi udeva in februarie 2019.pana in 31.01.2018 am lucrat continuu.in aceasta situatie pot beneficia de indemnizatie crestere copil? Sau pot plati ceva, undeva pentru perioada care imi lipseste din activitate. Multumesc anticipat.

 • Răspunde
  Claudia
  iunie 14 2018

  Buna ziua.As dori să știu și eu când se primesc banii pentru stimulentul de inserție,dacă eu am depus dosarul în mai,n-am angajat în aprilie,iar copilul face 2 ani pe 1 august, pentru că în momentul de față (luna iunie) mi -au intrat banii pe card pt pentru indemnizația pentru creșterea copilului.Multumesc.

 • Răspunde
  Georgiana
  iunie 14 2018

  Buna ziua. O intrebare, daca puteti sa imi raspundeti va rog. Fetita face 2 ani pe 22 noiembrie, eu treb sa incep muna undeva in septembrie pe 13 14, eu dosarul pt stimulentul de insertie il pot face imediat dupa ce am inceput serviciul? Si inca o chestie eu cand incep serviciul treb sa anunt sa fac o cerere la cei care imi virează indemnizația sau le intra automat in sistem cand mi se face revisalul? Mulțumesc frumos de raspuns

 • Răspunde
  Florin
  iunie 18 2018

  Bună ziua. Ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am luat stimulent de insertie o luna de zile apoi am demisionat și am plecat în străinătate…Întrebarea mea este trebuie sa restitui toți banii înapoi? Nu mi sa spus ca nu am voie sa pararsesc tara. Dacă am acte doveditoare ca am lucrat în străinătate și am trimis bani în tara ma poate ajuta cu ceva? Mulțumesc

 • Răspunde
  Mariana
  iunie 19 2018

  Buna.am și eu o întrebare.in septembrie trebuie să mă întorc la muncă.pot beneficia de stimulentul de inserție dacă o să merg la 4 ore pe zi? mulțumesc

 • Răspunde
  iunie 21 2018

  buna ziua .am si eu o nelamurire :sunt in perioada de crestere copil pana in aprilie 2019..intre timp in sept anul asta o sa m ai nasc un bebe..o sa existe o perioada de suprapunere intre cei doi..pe langa alocatoe si indemnizatie se m ai acorda vreo suventie ??

 • Răspunde
  Maria
  iunie 21 2018

  Bună seara. Am si eu o intrebare: copilul meu împlinește 2 ani pe 26 nov anul acesta. Am intrebat la directia de asistență socială ai mi S-a spus ca pentru a beneficia de suplimentul de inserție trebuie sa incep serviciul cu 90 zile inainte sa împlinească copilul 2 ani (sotul vrea sa stea o luna acasa). Este adevarat? Ca eu înțelesesem ca trebuie 60 zile nu 90.

 • Răspunde
  Mihaela
  iunie 28 2018

  Bună seara! As avea următoarea întrebare: pot reveni, după o perioada de lucru, în ccc după ce am renunțat și am revenit la serviciu? Precizez ca am făcut inițial cererea pt ccc pentru 2 ani, iar după 9 luni am revenit la serviciu. Se poate renunta la stimulentul de insertie și reveni la ccc în perioada de 2 ani? Mulțumesc !

 • Răspunde
  Oprea
  iunie 29 2018

  Buna ziua! Fetita mea implineste 3 ani pe data de 2 august 2018. Intrebarea mea este daca in luna august o sa mai primesc stimulentul de insertie? ma gandesc ca daca e nascuta pe 2 , la inceput de luna, nu o sa mai primesc banii in luna respectiva…multumesc

 • Răspunde
  Sevy
  iulie 3 2018

  Bună ziua! Am beneficiat de indemnizatie de creștere a copilului in calitate de elevă. Dacă încep sa muncesc cu contract nou de munca cu 60 de zile înaintea împlinirii vârstei de 2 ani a copilului, beneficiez de stimulent de inserție? Sau trebuie sa ma întorc cu 90 de zile înainte ținând cont și de luna tatălui? Mulțumesc!

 • Răspunde
  Iza
  iulie 5 2018

  Buna ziua, ma intereseaza ca in cazul in care lucrez si beneficiez de stimulent de insertie, si intre timp voi avea CM pt copil bolnav, se sisteaza stimulentul? (in baza carei legi da sau nu) Multumesc

 • Răspunde
  Miruna
  iulie 5 2018

  Daca mă întorc cu 60 de zile înainte ca copilul 2 să împlinească 2 ani, după 3 ani de CIC (s-a suprapus CIC1cu CIC 2), din ce luna primesc stimulentul?

 • Răspunde
  Trandafir
  iulie 7 2018

  Copilu meu face 2ani pe 29 noiembrie 2018 cand trebuie sa ma antorc la lucru

 • Răspunde
  Radu
  iulie 7 2018

  Buna ziua. Am o fetita care a implinit 2 anisori la 1 aprilie 2018. Eu am primit stimulentul de insertie pana in februarie 2018 deoarece pe 3 ianuarie 2018 sa desfiintat postul unde lucram si firma ne-a trimis in somaj neavand alte posturi disponibile. Cand am depus actele de somaj mi-a incetat si stimulentul de insertie desi mai erau 3 luni pana sa implineasca fetita 2 ani. Acum mi-am gasit serviciu si vreau sa stiu daca se mai poate relua acordarea st. de ins. pana la 3 ani in conditiile in care eram in somaj cand a implinit 2 ani respectiv la 1 aprilie 2018. Va multumesc!

 • Răspunde
  Adriana Ionela
  iulie 10 2018

  Buna ziua,eu am depus actele,mi a venit si decizia ca din data de 07 06 2018 voi primi acest stimulent,am început muncă cu data de 04.06 2018 iar întrebarea mea este daca in luna septembrie am voie să mi iau concediu medical sau fără plata?

 • Răspunde
  Madalina
  iulie 12 2018

  Buna ziua! Am si eu o intrebare baietelul meu face 2 ani pe 24 octombrie ca sa primesc stimulent pe ce data trebui să incep munca?

 • Răspunde
  Veronica
  iulie 12 2018

  Bună ziua

  Sunt in concediu creștere copil. Ma voi întoarce la munca la un nou angajator pe 6 august. Cu ce data ar trebui sa fac cererea de încetare contract de munca la vechiul angajator astfel încât sa am continuitate sa pot primi stimulentul de inserție?

 • Răspunde
  Alina
  iulie 13 2018

  Buna ziua, va rog sa-spuneti daca in concediul de maternitate pt bebe 2 mai beneficiez de stimulentul de insertie de la primul copil?
  Va multumesc!

 • Răspunde
  Gina
  iulie 14 2018

  Buna ziua! Sotul mei a primit stimulent de insertie de la inceput, pentru ca nu a stat de loc in concediu (eu nu m-am incadrat). Fiul meu a implinit 3 ani pe 30 iunie. Problema este ca am primit bani si in luna iulie. E o greseala? Ma pune sa dau banii inapoi sau trebuia sa primesc pentru luna din urma?

 • Răspunde
  Adrian
  iulie 14 2018

  Buna ziua. Eu m-am angajat pe data de 1 noiembrie 2017 la actualul loc de munca iar copilul meu se naste anul acesta in luna octombrie….10-15 zile inainte ca eu sa fac 12 luni complete….eu beneficiez de acest stimulent s-au este cu ghinion pentru acele
  Cateva zile minus??

 • Răspunde
  Nelia
  iulie 20 2018

  Am si eu o intrebare… Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, se iau in considerare si lunile lucrate de sotul meu in strainatate?

 • Răspunde
  Alina
  iulie 22 2018

  Buna ziua,
  Daca ma reintorc in campul muncii inainte de doi ani, dar la alt angajator, beneficiez de stimulentul de insertie?
  Multumesc frumos
  Alina

 • Răspunde
  iuliana
  iulie 26 2018

  Bună ziua.am o întrebare.dacă eu mam întors in 2 martie 2018 la servici si am rămas însărcinată mă afectează cu ceva?trebuie să plăteasc bani înapoi sau pur si simplu nu mai primesc stimulentul de insertie?va rog raspundeti este foarte important.

 • Răspunde
  Alexandra
  iulie 28 2018

  Buna. Actele pt primirea stimulentului treuie dupuse inainte de inceperea efectiva a lucrului sau imediat dupa ce ma voi intoarce.(cu 60 zile.inaintea implinirii a doi ani)multumeac

 • Răspunde
  elvira
  iulie 31 2018

  copilu e nascut in 23.09.2016, e in concediu tatal copilului din data de 10.11 2016.Cand trebuie sa se intoarca tatal la lucru pentru a beneficia de stimulent?

 • Răspunde
  Polch
  august 3 2018

  Buna ziua sotul meu este in concediu de crestere copil mentionez ca lucreaza in armata ce acte ii trebuiesc pentru a primi suplimentul de insertie?

 • Răspunde
  Vanina-Giorgiana
  august 5 2018

  Buna ziua, am si eu o intrebare, pot beneficia de stimulent de inserție dupa ce împlinește copilul 2 ani fără a ma duce la munca, fiind studenta in continuare? Mentionez ca indemnizația am primit-o tot datorită faptului că eram studenta . Va multumesc anticipat!

 • Răspunde
  Adina
  august 7 2018

  Stimulentul de insertie se adauga salariului cand se calculeaza cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului?

 • Răspunde
  Gabriela Elena
  august 9 2018

  Buna ziua
  Daca ma puteti ajuta, in momentul de fata mi-am inceput activitatea la locul de munca si primesc stimulentul de insertie, intrebarea mea este,daca schimb locul de munca mai primesc stimulentul?

 • Răspunde
  Valentina
  august 14 2018

  Buna…..dacă firma unde am lucrat a dat faliment mai pot sa angajez la alta firma pot să mă întorc cu 4 luni înainte să facă 2 ani

 • Răspunde
  Carmen
  august 14 2018

  Buna ziua! Daca m-am întors la muncă înainte cu 60 de zile pentru copil 1, născut pe 13.09.2016, sunt iar însărcinată și pe data de 03.09.2018 intru in pre/post natal pentru copil 2, dosarul de stimulent fiind depus, primesc pentru copil 1 stimulent până la 3 ani? Mulțumesc!

 • Răspunde
  Adina
  august 16 2018

  Buna ziua,
  Inainte de a intra in concediu de crestere a copilului am lucrat la doua firme. Fetita s-a nascut in 7 noiembrie si as dori sa demisionez de la una din firme si sa revin la cealalta cu 60 de zile inainte sa beneficiez de stimulent. Exista vreo prevedere care ma impiedica sa fac acest lucru? Ar trebui sa-mi reiau activitatea la firma la care raman in 6 septembrie? Va multumesc mult!

 • Răspunde
  Mihaela
  august 19 2018

  Bună ziua! Trebuie neapărat sa ma întorc la același loc de munca pentru a beneficia de stimulent? Menționez ca am fost angajata pe o perioada determinata înainte de naștere. Mulțumesc

 • Răspunde
  Cristian
  august 21 2018

  Bună ziua tuturor . Mă numesc Condre Cristian , sotia mea este însărcinată si va urma să nască în cursul luni decembrie a.c. , ca urmare aș dori daca ma poate lămuri cineva la următoarele întrebări :
  1 – Por sa beneficieze eu de stimulent de inserție , cu o perioadă cât mai mică de concediul de crestere ?
  2 – Daca da , care ar fi pasi de urmat , începând cu concediul prenatal .
  Va multumesc anticipat! Toate cele bune !

 • Răspunde
  Marinel
  august 21 2018

  Bună ziua, întrebarea mea este următoarea,soția mea a născut în iulie și nu a avut un venit, eu sunt angajat și nu vreau să renunț la serviciu pt CCC pot beneficia de stimulentul de insertie?Mulțumesc anticipat

 • Răspunde
  creanga
  august 21 2018

  buna ziua !am depus dosarul de stimulent de inertie din aprilie si nam primit nici un raspun ,iam sunat si au zis ca au trimis raspuns din iunie pe adresa mea dar nu am primit nici un plic ,iam sunat iarasi si mia spus ca ar fii o problema cu adresa ,si ca nu aprobat dosarul ,eu am avut mutatie pina la inceputul anului ,si a expirat ,rog sami spuneti daca asta ar fii fost vreo problema sa numi aprobe dosarul din cauza adresei?multumesc

 • Răspunde
  Lucan
  august 22 2018

  Daca sotia mea care nu lucreaza naste, iar eu lucrez pot continua munca si sa primesc stimulet? Sau doar dupa 1,8ani, asi vrea sa lucrez in continuare dar sa iau ceva de la stat ce se ofera, va multumesc pentru raspunsurile voastre

 • Răspunde
  Anca
  august 23 2018

  Buna ziua. In prezent primesc indemnizație pt creștere copil insa dupa ce am intrat în concediul postnatal contractul cu angajatorul a expirat fiind pe perioada determinată. Copilul împlinește 2 ani pe 6.01.2019 iar eu nu pot prezenta documentele de la angajatorul inițial cu privire la perioada concediului . Primesc indemnizatia daca reiau activitatea la alt angajator inainte de 6.11.2019? Multumesc!

 • Răspunde
  Alina
  august 23 2018

  Buna ziua am si eu o intrebare eu ma întorc la munca in septembrie cu 60 de zile înainte ca bebe să facă 2 ani daca sunt însărcinată pot sa merg mai devreme pentru stimulent sau trebuie sa incep cu 30 zile până să facă bebe 2 ani di nu mai aplic pentru stimulent ?

 • Răspunde
  Vicky
  august 24 2018

  Bună ziua. Ce se întâmplă cu angajata care are contract pe perioada determinata? Mai primește stimulent? Sau angajatorul trebuie de la început să facă cim pe perioada nedeterminata?

 • Răspunde
  Adelina
  august 27 2018

  Bună ziua, am și eu o nelămurire. Luna viitoare (septembrie 2018) ar trebui sa ma întorc la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de inserție, dar sunt insarcinata din nou și trebuie sa nasc la începutul lunii martie, deci din luna aprilie ar trebui sa intru iar în creștere copil. Mai pot beneficia de inserție în aceasta situație sau nu?

 • Răspunde
  Vica
  septembrie 4 2018

  Buna ziua .
  Copilul meu implineste 2 ani pe 14 decembrie 2018 .Tatal nu va lua luna lui de CCC . Pentru ca eu sa beneficiez de stimulentul de insertie , cand trebuie sa imi fac reincadrarea in munca ? pe 13 septembrie sau pe 13 octombbrie 2018?
  Va multumesc anticipat ?

 • Răspunde
  Kinga
  septembrie 5 2018

  Buna ziua am si eu o nelamurire,o problema daca ma puteti ajuta.eu din data de 31.iulie 2017 sunt in cresterea copilului ,din data de 1 martie 2018 nu mai primesc banii de ccc si nici indrmnizatia a fost suspendat din cauza ca am plecat la sotul in strainatate.intrebarea mea este eu pot sa depun dosarul pentru stimulent daca ma intorc la servici cu inainte de 60 de zile,are ceva legatura ca mi sa fost suspendat banii?

 • Răspunde
  Simona
  septembrie 6 2018

  Buna ziua!
  Am un bebe care împlinește 2 ani in data de 03 mai 2019, soțul va sta în CIC 1 luna de zile. Întrebarea mea este daca trebuie sa revin la munca înainte cu 60 sau 90 de zile? Părerile sunt împărțite.
  Soțul poate sa stea in CIC in luna in care mă întorc eu la munca sau când copilul împlinește 1 an și 11 luni?
  Mulțumesc anticipat!

  • Răspunde
   Alexandra
   septembrie 14 2018

   Cu minim 60 zile pt a beneficia de stimulent! Tatăl isi poate lua luna oricând, ori ultima lună, cea a naşterii copilului dar nu mai beneficiezi de stimulent, ori luna în care iti reiei tu activitatea şi vei beneficia de stimulent! De exemplu, eu încep serviciul începând cu data de 15 octombrie iar tatăl ia luna de pe 15oct până pe 15 noiembrie, pt a beneficia de stimulent, data naşterii copilului meu fiind 26 decembrie

 • Răspunde
  Anda
  septembrie 7 2018

  Buna ziua.eu din 1 octombrie ma intorc la serviciu.in data de 13 cand primeam de.obicei indemnizatia ,o sa mai primesc indemnizatia in octombrie sau nu?

  • Răspunde
   Alexandra
   septembrie 14 2018

   Da, vei primi în octombrie indemnizaţia de pe lună septembrie! Nu vei mai primi din noiembrie pt ca vei începe să iei salariu pe acea luna iar indemnizaţia se sisteaza

 • Răspunde
  Corina
  septembrie 9 2018

  Buna ziua! Daca copilul meu implineste 2 ani pe 29 martie 2019e, eu pe ce data ar trebui sa incep serviciul? Si daca isi ia sotul cele 30 de zile si daca nu. Multumesc mult!

 • Răspunde
  Razvan
  septembrie 11 2018

  Sotia mea s-a intors la serviciu cu 90 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
  Eu, ca tata, nu am cerut si nu am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului pentru acele 30 de zile care se cuveneau celuilalt parinte.
  Intrebarea mea este:
  ” de ce anume beneficiaza sotia mea pentru acele 30 de zile (din cele 90) pentru care s-a intors mai devreme la munca?”

 • Răspunde
  Valentina
  septembrie 12 2018

  Buna ziua… fetiță mea face 2 ani pe 11 ianuarie 2019 când trebuie să încep muncă cu trei luni înainte să 4 luni va rog sa mi răspundeți

  • Răspunde
   Alexandra
   septembrie 14 2018

   Dacă doresti sa iei stimulent de insertie trebuie să te intorci la servici cu minim 60 zile înainte de data la care copilul împlineşte 2 ani

 • Răspunde
  Alexandra
  septembrie 14 2018

  Buna ziua! dacă ma puteti ajuta cu o informaţie, va rog, pe15 octombrie ma intorc la serviciu pt a beneficia de stimulent de insertie, iar soţul îşi ia luna tatălui, întrebarea mea este, cum ati procedat voi ,dacă a stat vreun tătic acasă în acea lună, când trebuie băgat dosarul? Nouă ne a zis ca îl poate baga imediat ce am eu decizia de reluare activitate! Şi când trebuie să bag eu dosarul, înainte sau după data de 15 octombrie? Multumesc frumos

 • Răspunde
  Cristina
  septembrie 16 2018

  Buna ziua!
  Am o fetița născuta pe 26 Noiembrie 2016…pe 24 Septembrie ma întorc la servici urmând a beneficia de stimulentul de inserție!
  Momentan sunt însărcinată si având sarcina cu risc voi merge doar 1 zi sau 2 la munca, urmând a intra in concediu medical!
  Întrebarea mea este: voi primi stimulentul de inserție daca sunt in CM?
  Mulțumesc!

 • Răspunde
  Alexandra
  septembrie 23 2018

  Buna seara!
  va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta acordarii stimulentului de insertie.
  eu ma intorc la serviciu pe 19 octombrie, cu 60 de zile mai devreme de implinirea a 2 ani ai fetitei. sotul meu poate sa ia acele 30 zile de ccc imediat dupa? daca le ia, ce venituri vom avea practic in aceste 2 luni? el indemnizatie oct-nov, apoi eu stimulent din nov incolo? multumesc

 • Răspunde
  Alina
  septembrie 29 2018

  Dupa cele 126 de zile sunt in concediu medical 3 saptamani apoi vreau sa revin la serviciu fara a intra in concediu de crestere a copilului. Mai beneficiez de indemnizatia de reinsertie sau trebuie sa intru întâi in concediu de creștere a copilului si apoi sa revin la serviciu? Copilul implineste 3 luni si jumatate la data expirarii concediului medical si a revenirii mele la serviciu. Multumesc!

 • Răspunde
  Ioana
  octombrie 9 2018

  Buna ziua, in data de 27.03.2018 am născut al doilea copil in 26.03.2018 am intrat în concediu sarcina și lăuzie 126 zile. Pentru primul copil am beneficiat de stimulent și l-am și primit până in 23.07.2018 ce copilul a împlinit 3 ani , in 01.07.2018 mi-am depus dosarul pt indemnizație și am primit pt 2 luni , iar in septembrie primesc înștiințare că trebuie să dau bani pt stimulent înapoi pt perioada 26.03.2018-23.07.2018, bani ce trebuie sa i depun în decurs de 180 zile, iar acum mă trezesc că primesc doar jumătate din indemnizație. Întrebare, este legal ce mi sa întâmplat, pot sa acționez in judecata, ce ar trebui sa fac? Mulțumesc din suflet.

 • Răspunde
  Ana Ioana
  octombrie 12 2018

  Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Pot sa beneficiez de stimulent daca am fost in somaj pe toată perioada sarcinii? Cand am rămas însărcinată firma sa inchis si ma băgat în șomaj ca sa pot beneficia se indemnizație. În mai 2019 fiica mea va împlini 2 ani, având în vedere că eu nu pot sa ma întorc la ultimul loc de munca pt ca firma sa inchis. Va multumesc! O zi buna

 • Răspunde
  Narcis
  octombrie 19 2018

  Buna ziua. O întrebare
  Un coleg de munca este în concediu paternal însă el și-a găsit de munca 3-4 ore pe zi. Fără contract de muncă și vine 3-4 zile pe săptămână. Problema e că a venit azi in control el a declarat că este în proba de 2 zile. Și.munceste 4 ore pe zi. Nu a negociat nici un salariu cu angajatorul.el vrea să știe dacă se poate suspenda concediu paternal.pebtru că are 2 copii acasă și soția cu handicap. Și nu ii este de ajuns 1500lei pe luna să întrețină familia
  Va rog daca mă.puteti ajută să imi explicați cum trebuie sa procedeze

 • Răspunde
  Monica
  noiembrie 2 2018

  Buna si eu as dori sa stiu aceasta intrebare.chiar trebuie sa dam banii care i-am primit in prenatal?va multumesc

 • Răspunde
  Andreea
  noiembrie 8 2018

  Am o intrebare….va rog sa imi spuneti cum se ia stimulentul? Pe luna in curs sau cu o lună în urma? Eu am depus dosarul de la 1 sept si acum a intrat doar pt 2 luni

 • Răspunde
  Monica
  noiembrie 8 2018

  Buna ziua, fetita mea a implinit 2 ani in 30 septembrie. Eu m-am intors la munca pe 23 iulie, mi-am depus dosarul pentru stimulent, totul a fost in regula. In octombrie mi-am dat demisia, in 19 octombrie mi-a incetat contractul de munca iar in 29 octombrie am inceput un alt contract de munca la o alta firma. Am avut 6 zile de pauza intre contracte. Mai primesc stimulent in aceasta situatie?

 • Răspunde
  Marian
  noiembrie 8 2018

  Îmi puteți spune dacă ma întorc la munca mai devreme cu 10 luni pana la ce ani ai copilului pot lua acel stimulent?

 • Răspunde
  Adina
  noiembrie 12 2018

  Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia mea.. Sotul meu a solicitata de la inceput stimulentul de insertie pt a se duce incontinuare la munca dupa 6 luni de zile angajatorul a vrut cu orice pret sa faca restructurari.. intrebarea mea este: ce pot sa mai fac? Se poate sa m.ai fac actele pt ccc sau nu? Sunt constienta ca luna aceata nu o sa iau stimulentul.. Ce ajutor pot cere pentru cresterea copilului la primarie? Sotul meu a contribuit la stat atatia ani si acum nu o sa mai ia nimic pt cresterea propiului copil.. Ce este de facut??? Multumesc..

 • Răspunde
  carmen
  noiembrie 13 2018

  Buna ziua. Pentru luna in care copilul implineste 3 ani se primeste stimulentul de insertie? Multumesc.

 • Răspunde
  Pandurasu
  noiembrie 13 2018

  Buna ziua! Am un copil nascut pe 22 martie 2017. Intentionez sa ma intorc cu min.60 de zile inainte pt a beneficia de stimulul de insertie. Intrebarea mea este, luna ianuarie cum va fi platita? Jumatate de angajator iar jumatate indemnizatie urmand ca din luna feb.sa iau salariul+indemnizatia ? Vreau sa stiu la ce sa ma astept! Va multumesc anticipat!!

 • Răspunde
  Cristian
  noiembrie 17 2018

  Bună ziua. Dacă eu am fost plecat un an din tara și am revenit înapoi pot depune acte pentru. Stimulent. Ca înainte sa plec am fost angajat! Va rog sa ma ajutați… Ce eu nu am depus acte pentru concediu eu lucrez în continuare și nustiu dacă a-și putea depune

 • Răspunde
  Constantinescu
  noiembrie 19 2018

  Bună ziua, as dori sa aflu și eu ceva.. Lucrez la un hotel.. Am fost ccc 1 și 10 luni, am revenit la munca m ai devreme pt stimulent, iar după 2 luni am aflat ca au vândut hotelul și așteptăm să vb cu noi proprietari… Au voie sa ma dea afară? Mulțumesc anticipat

 • Răspunde
  Laura
  noiembrie 19 2018

  Buna.o intrebare daca m-am intors la munca cu 69 de zile înainte să împlinească 2 ani copilu si am cerut stimulent . Primesc indemnizație pana la 2 ani inclusiv si apoi stimulent pana la 3 ani?? Sau se oprește indemnizația din data de cand lucrez. Multumesc

 • Răspunde
  Gabriel Andrei
  noiembrie 24 2018

  Buna ziua. Daca beneficiez de stimulent de insertie iar eu vreau sa imi iau concediu fara plata pentru crestere copil mai pot lua in continuare stimulentul de insertie sau nu?

 • Răspunde
  Amalia
  noiembrie 29 2018

  Mă voi angaja undeva din ianuarie pe 0,75% normă. Stimulentul îl primesc integral sau primes 75% din stimulent?

 • Răspunde
  Claudia
  decembrie 1 2018

  Buna ziua! Unde as putea sa ma interesez mai exact sau daca stie cineva si ma poate ajuta, am si eu o intebare: mai poti beneficia de stimulentul de inserție daca vrei sa te întorci la munca dar part-time?

 • Răspunde
  Ana marie
  decembrie 4 2018

  Buna ziua! Pe 10 octombrie am depus dosarul pentru srimulentul de insertie.. Dupa cat timp ar trebuii sa imi intre banutii?

 • Răspunde
  Anca Gabriela
  decembrie 5 2018

  Buna dimineața! Copilașul meu va împlini pe 24 Iulie, 2 anișori. Știu ca trebuie sa ma întorc cu 60 de zile înainte la locul de munca dar lucrez in învățământ iar in Iunie iau copiii vacanta. Cum se procedează? Mulțumesc!

 • Răspunde
  Roxana
  decembrie 5 2018

  Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este data limita de depunere a cererii/dosarului pentru stimulentul de insertie.
  Multumesc!

 • Răspunde
  sarasan
  decembrie 7 2018

  buna siara am o indrebare am o fetita care afacut 2 ani in data de 2 noiembrie eu am fost in prenatal 2 ani oare luna asta Decembrie mai iau bani pe luna noiembrie dupa fetita as un raspuns

 • Răspunde
  Ioana
  decembrie 7 2018

  Dacă îmi schimb locul de munca, mai primesc stimulent de inserție? Mulțumesc!

 • Răspunde
  Iustina
  decembrie 7 2018

  Buna ziua! In cazul in care nu doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie si vreau sa raman acasa pana cand copilul implineste doi ani, in acele ultime 60 de zile ( ultimile 2 luni in care nu as vrea sa revin mai devreme la servici) mai primesc indemnizatia de crestere copil in aceste ultime 2 luni pana cand copilul implineste cei 2 anisori. Desemenea in acest caz copilul este nascut pe 5 iulie 2017, cand ar trebui sa reincep munca? Chiar pe 5 iulie 2019 sau mai devreme?
  Multumesc anticipat

 • Răspunde
  Izabella
  decembrie 10 2018

  Buna seara!Am o nelămurire,eu nu lucrez însă situl meu da si nu vrea sa intre in concediu de creștere a copilului ca sa ia indemnizație, se poate sa depună direct de stimulent de inserție plus alocație?si ce anume documente trebuiesc!multumesc,o seara bună

 • Răspunde
  Ina
  decembrie 10 2018

  Am și eu nevoie de o lămurire. Sunt in ccc de la 1 iulie 2017 (copilul născut pe 20 Aprilie 2017). De la 1 octombrie 2018 am renunțat la indemnizația din Romania, beneficiind de indemnizație in Austria, unde ne-am stabilit temporar. Planul este sa ne întoarcem in Romania în Februarie, sa reiau activitatea la serviciu, cu 60 de zile inainte ca baietelul sa facă 2 ani. Intrebarea mea e dacă pot aplica pentru stimulent imediat după ce renunț la indemnizație in Austria și reiau activitatea in Romania sau ar trebui să solicit din nou indemnizația in Ro in luna ianuarie….sper sa ma fi făcut înțeleasă…

 • Răspunde
  anca
  decembrie 12 2018

  Buna ziua! Daca copilul implineste varsta de 3 ani pe 4 martie , acest lucru inseamna ca voi primi Stimulentul de insertie pe 2019 in Lunile : Ianuaroe, Februarie SI Martie ? Inclusiv Martie ? Multumesc

 • Răspunde
  Violeta
  decembrie 12 2018

  Bună ziua, am și eu o întrebare. Cum se da stimulentul de inserție, cu o luna in urma sau cu luna în curs?

 • Răspunde
  Andreea
  decembrie 23 2018

  Bună ziua în ultimii 2 ani am lucrat la 2 angajatori cu o pauza de 2-3 luni dar legat am făcut 1 an și 3-4 luni de munca urmează sa nasc în martie și vreau sa intru în concediu din februarie va rog sa îmi spuneți ce acte sunt necesare pt indemnizatie. Multumesc

 • Răspunde
  Ionela
  decembrie 28 2018

  Buna seara. Am si eu o întrebare. Eu ma întorc la servici cu 60 de zile mai repede . Dacă după 2 luni lucrate intru in șomaj mai primesc stimulentul de inserție a. Mulțumesc

 • Răspunde
  Ioana
  ianuarie 3 2019

  Și eu aș fi interesată dacă mai primesc stimulentul dacă firma ne dă in șomaj.

 • Răspunde
  Serbanoiu
  ianuarie 4 2019

  Buna seara eu trebuie sa ma întorc la munca pe 9 ianuarie 2019 iar firma imi spune k nu ma poate primi pt k nu prea au de lucru si k lasa fete acasa cu 75% salariu au dreptul acesta ???

 • Răspunde
  Mihaela
  ianuarie 6 2019

  Buna ziua,
  am citit ca in 2018 a aparut o lege noua care zice ca daca esti in perioada in care primesti suplimentul de insertie si iti iei concediu medical pt copil, suplimentul de insertie se suspenda pe perioada concediului medical pentru copil, este adevarat? Imi puteti face trimitere catre lege?
  Multumesc

 • Răspunde
  Anda
  ianuarie 10 2019

  Buna ziua, ar trebui sa primeac stimulent de insertie pana in 26 august, cand copilu face 3 ani. Ideea este ca sunt insarcinata, si in mai putin de o luna raman in prenatal. Intrebarea este, pe perioada prenatalului si postnatalului, voi primi stimulent de insertie? Multumesc :)

 • Răspunde
  Nicoleta
  ianuarie 15 2019

  Buna ziua am lucrat 3 ani la fast_food cu intreruperi miam bagat demisea mau chemat inapoi si tot asa apoi miam bagat demisea dupa 3 ani am stat acasa 1 saptamna si mam angajat la moreli am lucrat 2 luni si am ramas insarcinata si am ramas in risc maternal oare pot sa iau indemnizatie pentru copil

 • Răspunde
  Andreea
  ianuarie 15 2019

  Buna ziua .
  S.a intamplat sa nu se primească toata suma pentru stimulentul de inserție respectiv alocația copilului? Daca da, cum trebuie procedat sau unde se face reclamație? Va multumesc pentru raspuns.

 • Răspunde
  Anca
  ianuarie 16 2019

  Buna ziua. Sunt in cresterea copilului.ma intereseaza daca este un minim care trebuie sa stau acasa cu copilul sau ma pot intoarce la munca si dupa 3 luni?

 • Răspunde
  Mirela
  ianuarie 17 2019

  Buna ziua. Daca intru in concediu prenatal cu al doilea copil mai primesc stimulentul de insertie de la primul copil? Va multumesc.

 • Răspunde
  Elia
  ianuarie 20 2019

  Buna seara!
  Daca ma intorc la serviciu cu 60 zile inainte de incheierea concediului,iar peste cateva zile imi schimb locul de munca,mai primesc stimulentul de insertie?Adica sunt obligata sa pastrez acelasi loc de munca pe perioada stimulentului?

  • Răspunde
   Mirela
   ianuarie 22 2019

   Primesti stimulent chiar daca iti schimbi locul de munca.

 • Răspunde
  Kerekes
  ianuarie 22 2019

  nu sunt lamurita in privinta daca schimb locul de munca, dar ma intorc mai repede cu60 zile, dar nu de unde am plecat in comcediu pentru cresterea este valabil insertia si atunci?

 • Răspunde
  tudorita
  ianuarie 28 2019

  daca vreau sa incep munca in alta parte ,cum trebuie sa procedez?pentru a beneficia de insertie

 • Răspunde
  maria
  ianuarie 30 2019

  avem un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata care a intrat in concediu pentru cresterea copilului incepand cu data de 20.06.2017, cu data de 15.04. 2019 doreste reinceperea activitatii pentru a beneficia de suplimentul de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului(nascut in 20.07.2017), in acelasi timp de 15.04.2019 -01.06.2019 solicita reducerea timpului de lucru la 4 ore / zi si cu data de 01.06.2019 sa reintre in timp normal de lucru.
  Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns in acest sens, daca se poate reducerea timpului de lucru la 4 ore / sapt. si in acelasi timp sa beneficieze si de suplimentul de insertie.
  Va multumim!

 • Răspunde
  maria
  ianuarie 30 2019

  daca da va rugam legislatie

 • Răspunde
  Ioana
  ianuarie 31 2019

  Buna ziua !
  Daca sotul ia stimulent de insertie pentru bebe 1 si eu am sa intru in concediu din Mai cu bebe 2.Care e procedura?Trebuie anuntat sau se sisteaza din oficiu stimulentul ?

 • Răspunde
  Ana Maria
  februarie 3 2019

  Buna seara. Am si eu o nelamurire cu stimulentul de insertie. Baietelul meu face 2 ani in data de 06 iunie. Eu ma intorc la serviciu pe 6 martie, cu 90 de zile inainte. In aceste conditii sotul mai trebuie sa intre si el in Ccc pentru a primi stimulentul de insertie?

 • Răspunde
  Violeta
  februarie 4 2019

  Buna ziua! Ma aflu in concediu de crestere copil de la data de 22.06.2018(n.06.03.2018) si din data de 01.03.2019 doresc sa lucrez cu jumatate de norma il alt domeniu.

 • Răspunde
  Violeta
  februarie 4 2019

  Buna ziua! Ma aflu in concediu crestere copil din data de 22.06.2018(n. 06.03.2018) si din data de 01.03.2019 doresc sa lucrez cu jumatate de norma in alt domeniu. Initial,trebuie sa ma reintorc la serviciu in decembrie 2019. Stiu ca intr un an nu pot depasi suma de 3200lei…adica sa iau si indemnizatie de ccc si alt salariu(jum de norma). Intrebarile ar fi: cei 3200 lei se impart la 12 luni? Si trebuie sa ma raportez la lunile ramase? Daca ma intorc la serviciul actual pot solicita stimulentul de insertie si mai pot lucra si in celalat domeniu cu jumatate de norma?? Va multumesc!

 • Răspunde
  Razvan
  februarie 20 2019

  Salut…daca sotia mea este in ccc si eu imi iau alea 30 de zile de ccc care se dau tatalui si ma intorc eu din aceste 30 de zile la munca mai devreme cu 60 de zile inainte sa faca baiatul 2 ani;voi putea lua eu stimulentul de insertie?sotia urmand sa nu mai inceapa munca…sper sa ma fi facut inteles…multam

 • Răspunde
  februarie 21 2019

  buna!eu beneficiez de indemnizație prin prisma facultății la care eram înscrisă atunci când am nascut!intrebarea mea este daca as beneficia de acest stimulent in conditiile in care înainte de a se naște copilul cu 12 luni nu am avut un loc de munca eram doar studenta??

 • Răspunde
  Sorin
  februarie 25 2019

  Daca imi schimb locu de munca si n-am adus o dovadă că meam mutat locu de munca cu o adeverință dc pierd indemnizatia cai trepte meu daca puteti sa ma lămuriți?

 • Răspunde
  Cristina
  martie 12 2019

  Buna ziua. Am depus dosarul pentru stimulentul de insertie. M-am intors pe 1 martie la munca, iar pe 8 martie am incetatat contractul cu ei. Pe 13 martie urmeaza sa semnez contract cu noul angajator. Imi voi pierde stimulentul de insertie, daca nu am facut noul contract cu data de 8 martie?

  Daca fac pe 13 martie contractul cu noul angajator, acesta poate face apoi corectie, sa schimbe cu data de 8 martie?

 • Răspunde
  Alina
  martie 25 2019

  Buna ziua! Copil nascut pe data de 08 februarie 2017, am inceput munca pe data de 08 noiembrie 2018, pentru a beneficia de stimulent pe luna tatului care nu a stat acasa pentru luna lui. Mi s-a suspendat stimulentu de insertie pe o luna de zile, pe motivul ca ar fi trebuit sa incep munca pe data de 07 noiembrie 2018 (in loc de 08 noiembrie 2018), deci practic pentru o zi am pierdut 650 lei. Eu stiam ca sunt 90 de zile, eu am avut chiar 92 de zile, in adresa de la Primarie asa mi se explica, ca nu au fost 3 luni de zile…Ma poate lumina cineva in privinta aceasta? Multumesc anticipat

 • Răspunde
  Ioan
  martie 27 2019

  Buna ziua, avem 2 copii si sotia primeste stimulentul de insertie pt un copil. Daca se imbolnevesc poate sa ia concediu medical pt ei si fara sa afecteze stimulentul?? Va rog sa-mi comunicati legea care reglementeaza acest aspect.Multumesc

 • Răspunde
  Amy
  martie 29 2019

  Buna ziua,

  Ma confrunt cu urmatoarea situatie, momentan sunt in CCC, urmând ca sa incep serviciul in luna mai. N-as mai vrea sa ma intorc la vechiul loc de munca, momentan fiind in cautari. In cazul in care, gasesc un alt loc de munca inainte de revenirea mea la locul de munca actual, cum trebuie procedat? Adica, ma gândesc daca as putea incepe imediat la noul job (asta daca l si gasesc)? Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.

 • Răspunde
  Ancuta
  aprilie 4 2019

  Buna ziua ,eu am nascut pe 1 sept 2017 iar pe 1 noiembrie 2017 m-am intors la servici ,primesc de atunci suplimentul de insertie ,intrebarea mea este :P ana la ce varsta a fetitei pot primi acest supliment?

 • Răspunde
  Lucia
  aprilie 4 2019

  Bună.Am și eu o nelămurire.Cat timp nu ai voie sa îți iei concediu medical pt a nu pierde stimulentul de inserție?Sau ce nu trebuie sa faci k sa nu pierzi stimulentul?

 • Răspunde
  Ramona
  aprilie 8 2019

  Buna ziua…as vrea sa va intreb ceva…am intrat in prenatal de la locul de munca…nu ma pot intoarce..intrebareamea este cand imi depun demisia…baietelul meu face 2 ani pe 2 iulie..eu momentan urmez o postliceala…pot beneficia de stimulent de inserție?

 • Răspunde
  aprilie 14 2019

  Bună aș dori și eu dacă mă puteți lămuri cu următoarea:copilul meu împlinește 2 ani in 9 august si nu am cum să merg mai repede la munca decât la 2 ani a copilului iar soțul meu nu își permite să intre in cojncediu acele 30 de zile despre care se tot vb având un salar cu venit bun din punct de vedere financiar nu ne merită sa intre in concediu …ce ar insemna ?mă poate obliga statul sa merg mai repede dc nu doresc ? Eu doresc sa încep doar in 10 august serviciul nu mai repede.Mulțumesc anticipat.

 • Răspunde
  Andreea
  mai 2 2019

  Ptr sectorul 5 unde se pot depune actele ptr stimulentul de insertie si un program de lucru ! Va multumesc

 • Răspunde
  Alexandra
  mai 7 2019

  Buna! Dacă soțul ia stimulentul pentru primul copil iar in aceasta perioada mama naște al doilea copil și rămâne ea in concediu,primind indemnizație, tatălui i se taie stimulentul?

 • Răspunde
  Raluca
  iunie 11 2019

  Dacă beneficiez de stimulent de inserție și intru in medical 5 zile, este afactat stimulentul? Mulțumesc

 • Răspunde
  Csilla
  iunie 19 2019

  Buna ziua,
  As dori sa ma interesez daca in septembrie am fost angajata in invatamant, pe perioada determinata, pana in iunie. Reangajarea se face dupa examenul de titularizare, din septembrie. Voi beneficia si mai departe de stimulent? Ar trebui sa-l primesc pana in noiembrie. Multumesc.

 • Răspunde
  Simona
  iunie 21 2019

  Buna ziua!
  Am un copil de 1 an jumătate. In “concediu” am intrat fiind studenta. Întrebarea este dacă o sa încep sa Ma angajez cu 60 de zile înainte de a împlini copilul 2 ani, beneficiez de stimulent?

 • Răspunde
  Lacramioara
  iulie 16 2019

  Buna seara.Am și eu o nelămurire fata mea pe 29 august face un an și zece luni,eu vreau sa îmi schimb locul de munca,când să închid contractul de muncă și să înceapă cel nou și când să depun actele pentru stimulent?

 • Răspunde
  OVIDIU
  iulie 17 2019

  Buna ziua,pe data de 23 oct 2019 fetita noastra implineste 2 ani,sotia este in concediu crestere copil acum dar am vrea sa beneficieze de stimulent dar in acelasi timp sa pot beneficia si eu de luna care pot sa o iau si eu ca tata.
  cand ar trebui depuse actele ? ma refer la dosarul meu si separat cel al sotiei.

  multumesc

 • Răspunde
  Florina
  iulie 25 2019

  Buna ziua, daca se poate sa ma ajutati si sa ma lamuriti cu o treaba, v-as fii tare recunoscatoare. Eu am nascut in februarie 2016 si m-am intors la locul de munca mai repede cu aprox 5 luni sa implineasca micutul 2 ani(am beneficiat de stimulent de insertie). In 2018 am ramas din nou insarcinata. Din cauza locului de munca si a conditiei mele am intrat in concediu de risc maternal in luna octombrie(inainte sa implineasca fiul meu 3 ani in februarie 2019). Am primit stimulentul pana in februarie si luna asta ma trezesc cu decizia ca trebuie sa dau banii inapoi(din octombrie pana in februarie). Nelamurirea mea aici e: stimulentul nu trebuia sa il primesc pana fiul meu a implinit 3 ani indiferent ca eu am intrat dupa aceea sau nu in concediu? Cand am depus actele pentru stimulent am indeplinit toate conditiile sa il primesc. De ce cand am intrat in concediu mi s-a luat dreptul acesta? Multumesc anticipat!

 • Răspunde
  Rodica
  august 2 2019

  Bună ziua! O persoana care nu sta în concediu crestere copil și se întoarce la serviciu după concediul post natal, poate beneficia de stimulentul de inserție?

 • Răspunde
  Oana
  august 6 2019

  Buna ziua. Ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte pt a beneficia de stimulent. Daca ramane sotul meu cu copilul acesta va primi indemnizatie pana la.impli irea copilului a varstei de 2 ani, timp in care eu nu voi beneficia de stimulent? Si apoi fie care isi va primi salariul respectiv salariul si stimulentul(eu)? Multumesc

 • Răspunde
  Ionut
  septembrie 10 2019

  Buna seara.Va deranjez cu o intrebare daca se poate…sotia trebuie sa se intoarca la munca din c.c.c ,dar angajatorul nu vrea sa o primeasca la munca.In aceasta situatie pierdem si stimulentul de insertie,ce este de facut in aceasta situatie?Astept raspuns,va multumesc!!!

 • Răspunde
  septembrie 12 2019

  Buna ziua. Vă rog frumos sa mă lămuriți părintele care dorește să beneficieze trebuie să își i reia activitatea cu cel puțin 60 de zile calendaristice sau lucrătoare. Vă mulțumesc.

 • Răspunde
  septembrie 12 2019

  Buna ziua. Vă rog frumos sa mă lămuriți părintele care dorește să beneficieze de stimulent de inserție trebuie să își i reia activitatea cu cel puțin 60 de zile calendaristice sau lucrătoare. Vă mulțumesc

 • Răspunde
  Cristina
  septembrie 18 2019

  Buna ziua, pentru copilul meu s-a emis in august certificat de handicap valabil 6 luni. Implineste 2 ani acum in septembrie. Daca incep lucrul cu 60 zile inainte de expirarea certificatului de handicap mai primesc stimulentul de insertie? Multumesc

 • Răspunde
  Ionut florin
  octombrie 10 2019

  Sotia a intrat in prenatal la 1 oct iar pe 5 a nascut 2 baieti prematuri atsfel prenatalul de pe data de 5 a devenit postnatal si va rog sa ma corectati daca gresesc cu ceva .Intrebarea mea este urmatoarea: 1 -Eu sotul urmeaza sa intru in concediu crestere copil ,,CCC” la cat timp intelegand ca sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie sau este obligata sa stea cele 126 de zile care se compenseaza intre ele ,,sarcina si lauzia” dupa care pot intra eu sotul? 2 – Daca nu sunt obligatorii cela 126 de zile de maternitate si doar 42 de lauzie iar eu intru imediat dupa ceke 42 de zile de lauzie in CCC ce se intampla cu postnatalul restul de 78 de zile (scazand 4 zile inainte de nastere prenatal si 42 obligatorii de lauzie) mai poate continua sotia cu ele si mai poate fi platita sau se intrerupe tot si se intoarce la munca? 3 – Cat este termenul de depunere dosar pentru alocatie minim si maxim daca intarzii pentru a nu pierde dreptul si aceeasi intrebare legata de termen si pentru depunerea dosarului pentru CCC? Va multumesc si astept un raspuns concret doar daca aveti informatii sigure! O zi buna !!!

 • Răspunde
  Bunea
  noiembrie 5 2019

  Buna ziua. Cu 60 zile inainte sa implineasca copilul 2 ani m am angajat si am facut cerere de incetare a indemnizatiei dar am omis depunerea dosarului pentru stimulent. Il mai pot depune si dupa ce a implinit copilul 2 ani?

 • Răspunde
  Oana
  noiembrie 11 2019

  Buna ziua!
  Monentan sunt in concediu crestere copil de 1 an si 9 luni, menționez ca beneficiez de 3 ani concediu creștere copil, eu as dori sa reiau activitatea mai devreme de 3 ani si sa intre tatăl copilului in concediu de creștere. In acest caz eu mai beneficiez de stimulentul de inserție???

 • Răspunde
  Filip
  noiembrie 12 2019

  Buna seara,

  As avea cateva intrebari si va rog daca imi puteti da concret in lege unde as putea gasi asa ceva (cei de la directia muncii nu stiu si au zis “probabil nu se poate” ).
  Mai jos va descriu situatia.

  Sotia beneficiaza de stimulent de insertie ( de doua luni). Doreste sa faca PFA (venit real) si sa renunte la vechiul post de munca (doreste sa demisioneze).

  Venitul pe care il va face va fi undeva intre 600-900 lei / luna. Am inteles ca CAS si CASS vor fi 728 lei ( 520 + 208). Asta inseamna ca daca va avea venit intr-o luna de 600 lei, va plati 728 lei, adica va iesi cu 128 in minus? Cu alte cuvinte in loc sa munceasca, ar iesi mai bine daca ar sta degeaba?

  Inca un lucru m-ar interesa. Stiu ca se poate opta doar pentru plata impozitului (10%) fara a plati CAS si CASS , in cazul in care venitul lunar nu depaseste salariul minim brut pe tara. In acest caz, mai poate beneficia de stimulent de insertie? Dar daca nu sunt obligatorii CASS si CAS si nu se platesc, inseamna ca nu va fi asigurata si respectiv nu se va calcula nimic la pensie?

Scrie un comentariu