Senatul dezbate în procedură de urgență proiectul de lege care preevede acordarea unui stimulant de risc pentru profesori și cadrele didactice, în sumă de 2.000 de lei lunar. Proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei de muncă, iar săptămâna trecută a primit avizul Comisiei de învățământ.

Dacă va fi adoptat de Senat, actul normative inițiat va merge pentru votul final al Camerei Deputaților.

Proiectul stabilește că toți profesorii vor primi acest stimulant de 2.000 de lei lunar, iar cadrele didactice auxiliare sau cadrele nedidactice, 1.500 lei/lunar.

Art. 1 – ”Cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din mvatamantul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata stării de alertă si a stării de urgență, pentru implicarea si expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”.

Stimulentele nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Conform datelor oficiale ale Ministerului Educaâiei, sunt peste 220.000 de profesori în România, iar celelalte două categorii beneficiare ale acestui proiect numără peste 70.000 de angajați.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here