Deși au trecut mai bine de 3 ani de la publicarea Ordinului 222/2008 privind conținutul dosarului prețurilor de transfer, primim încă numeroase întrebări din partea societăților care încheie tranzacții cu persoane afiliate.

De aceea, vom încerca să publicăm răspunsuri documentate la aceste întrebări pentru a ușura munca persoanelor direct interesate de acest subiect și pentru a ajuta societățile vizate să își cunoască riscurile de prețurile de transfer și să încerce minimizarea lor.

În continuare, prezentăm următoarea speță:

Ajustările fiscale realizate de inspectori unui contribuabil vor fi realizate în oglindă și de contribuabilul afiliat acestuia !

Prin Ordonanța de Guvern nr. 2/2012 pentru modificarea și completarea Codului de procedură fiscală, se elimină dubla impunere în cazul ajustării tranzacțiilor dintre persoane române afiliate.

Astfel, ajustarea fiscală realizată de organul fiscal unui contribuabil va fi realizată în oglindă şi de contribuabilul afiliat acestuia, fiind de asemenea opozabilă organului fiscal care administrează creanțele celui din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here