Deși au trecut mai bine de 3 ani de la publicarea Ordinului 222/2008 privind conținutul dosarului prețurilor de transfer, primim încă numeroase întrebări din partea societăților care încheie tranzacții cu persoane afiliate.

De aceea, vom încerca să publicăm răspunsuri documentate la aceste întrebări pentru a ușura munca persoanelor direct interesate de acest subiect și pentru a ajuta societățile vizate să își cunoască riscurile de prețurile de transfer și să încerce minimizarea lor.

În continuare,  vă prezentăm o problemă din domeniul preţurilor de transfer:

În prezent, nu există un prag minim pentru documentarea tranzacțiilor intra-grup, ceea ce înseamnă că indiferent de valoarea tranzacțiilor încheiate cu societăți afiliate, autoritățile fiscale române pot verifica rezonabilitatea prețurilor de transfer.

Astfel, chiar dacă, de exemplu, o societate cu activități de producție are o singură tranzacție cu societăți afiliate – vânzarea de produse finite și cifra de afaceri din tranzacțiile cu grupul reprezintă mai puțin de 10% din cifra de afaceri totală, aceasta trebuie să pregătească dosarul prețurilor de transfer și să-l prezinte autorităților fiscale la solicitarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here