Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că într-o ședință de Guvern recentă au fost aprobate noi investiții în sistemul antigrindină și combaterea fenomenelor meteorologice periculoase. Pentru etapa din acest an a Programului de realizare a Sistemului Național Antigrindină și de creștere a precipitațiilor (2010-2024), au fost alocate 68,2 milioane lei, din care 23,7 milioane lei sunt credite bugetare și 44,5 milioane lei credite de angajament.

Aceste investiții vizează extinderea și îmbunătățirea capacității de combatere a grindinei la nivelul celor trei Centre Zonale de Coordonare – Muntenia, Moldova și Transilvania, precum și dezvoltarea de tehnologii noi pentru intervenții active în atmosferă.

Fondurile alocate vor fi folosite pentru realizarea de studii, proiecte tehnice, lucrări de construcție, achiziționarea de echipamente și dotări pentru formarea de noi Grupuri de Combatere a grindinei în anumite zonele în zonele Suceava-Botoșani, Matca, Dâmbovița-Argeș și Dăbuleni. De asemenea, se vor desfășura proiecte experimentale pentru creșterea și uniformizarea precipitațiilor, precum și pentru utilizarea de noi mijloace tehnice pentru combaterea fenomenelor meteorologice periculoase.

Cercetarea științifică va include elaborarea unui studiu de impact privind efectul activităților de combatere a grindinei asupra parametrilor meteorologici locali.

Vezi aici acte relevante despre Sistemul Național Antigrindină

Vezi aici alte articole despre Sistemul Național Antigrindină

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here