Treizeci de tineri lideri din mediul de afaceri, din cel universitar şi din domeniul cercetării şi-au prezentat ideile ingenioase factorilor de decizie politică şi conducătorilor de întreprinderi, cu ocazia Forumului anual pentru inovare organizat de Fundaţia Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT).

În cadrul Forumului, care a avut loc pe 26 martie, la Bruxelles, tinerii profesionişti, antreprenori şi studenti şi-au împărtăşit ideile de oportunităţi de afaceri în domenii diverse, de la îngrijirea medicală până la producţia de energie şi informaţii privind piaţa. Programul fundaţiei EIT pentru tinerii lideri are drept scop să descopere o nouă generaţie de antreprenori talentaţi care pot stimula dezvoltarea inovării durabile în UE.

Tinerii lideri, care sunt selectaţi de Fundaţia EIT, urmează un program de formare în domeniul inovării şi al antreprenoriatului ce a inclus seminarii în marea Britanie şi în Belgia, precum şi sesiuni de formare online, al căror continut, de nivel universitar, a fost furnizat de Imperial College din Londra.

Mai târziu în cursul acestui an, fundaţia va lansa, de asemenea, un program care oferă stagii în cadrul organizaţiilor sale fondatoare, pentru a sprijini tinerii să îşi dezvolte capacităţile în materie de antreprenoriat şi inovare.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here