28 Ianuarie, 2020

Sprijinul financiar nerambursabil acordat tinerilor fermieri va creşte considerabil! La cât va ajunge suma?

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, a anunţat că se intenţionează creşterea sprijinului financiar acordat tinerilor fermieri, informează Mediafax.

Conform declaraţiilor ministrului, suma de 40.000 de euro acordată tinerilor fermieri pentru instalarea în mediul rural va fi crescută la 70.000 de euro în următoarea programare financiară.

“Vrem ca în viitoarea programare financiară să mărim acest sprijin de la 40.000 de euro la 70.000 de euro şi să mărim alocarea financiară astfel încât cât mai mulţi fermieri tineri să se instaleze în mediul rural. (…) Dacă până acum nu exista o diferenţiere între tânărul fermier şi un fermier care primea un sprijin pe suprafaţă de 139 de euro pe hectar, în viitoarea programare fermierul tânăr va primi pentru cinci ani, pentru primele 25 de hectare, o sumă mărită cu 25%. Astfel, acesta va fi stimulat să lucreze şi să aibă un avantaj la începerea activităţii agricole”, spune Daniel Constantin, conform Mediafax.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu