Guvernul a adoptat o Hotărâre privind instituirea unei scheme de sprijin financiar pentru compensarea majorării accizei la motorina utilizată de transportatorii licențiați.

Prin actul normativ, suma de 13 bani pe litrul de motorină achiziționată, va fi rambursată către transportatorii licențiați în România. Scopul acestei reglementări este împiedicarea creșterii costurilor asociate transportului de mărfuri sau persoane și limitarea impactului asupra altor produse și servicii.

Beneficiarii acestei măsuri sunt operatorii care:

  • gestionează transporturi de mărfuri cu propriile vehicule sau cu servicii contra cost;
  • au autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puțin 7,5 tone;
  • se ocupă de transportul de persoane, atât regulat, cât și ocazional, cu excepția transportului public local de persoane.

Această facilitate va fi disponibilă până la sfârșitul anului 2024, iar suma totală estimată este de 180 de milioane lei. Plata sprijinului financiar va fi făcută trimestrial, pe baza unei cereri de compensare, aplicabilă pentru motorina achiziționată începând cu 30 de zile, înainte de publicarea în Monitorul Oficial.

Ministerul Finanțelor va fi responsabil cu furnizarea sprijinului financiar, în timp ce Autoritatea Rutieră Română va administra această schemă, stabilind condițiile și documentele necesare pentru a beneficia de compensare.

Vezi aici Hotărârea de Guvern

Vezi aici alte articole despre transportatori

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here