Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, anunță lansarea programelor guvernamentale Student Invest și Family Start, care oferă sprijin financiar pentru studenți și familii, sub formă de credite cu dobânzi subvenționate de stat. Prin intermediul acestor programe, se pot accesa credite cu dobânzi și comisioane reduse, cu sume de până la 75.000 de lei pentru Student Invest și de până la 150.000 de lei pentru Family Start.

Prin semnarea unei convenții între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Finanțelor și Fondul Român de Contragarantare, ambele programe devin disponibile din nou pentru studenți și tineri căsătoriți.

Băncile, care au fost alocate cu plafoane de garantare, pot analiza și acorda credite în funcție de solicitările potențialilor beneficiari.

Programele Student Invest – Family Start sunt menite să ofere sprijin financiar pentru studenți și familii, prin acordarea de împrumuturi de până la 75.000 lei și respectiv 150.000 lei, cu garanții și dobânzi subvenționate de către stat. De asemenea, pentru anul 2024, limitele de garantare pentru ambele programe au fost stabilite la 250 de milioane de lei fiecare. De asemenea, pentru acest an s-a fixat un număr maxim de beneficiari, respectiv 5.556 pentru programul Student Invest și 4.375 pentru programul Famil yStart. Fondul maximal se acordă anual, în limita sumelor aprobate în bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Fiecare bancă va lansa programele de finanțare conform regulilor proprii de aplicare ale programului, începând cu luna martie a acestui an.

Vezi aici acte relevante despre programul Student Invest sau Family Start

Vezi aici alte articole despre ajutor studenti

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here