Senatul are în dezbatere o propunere legislativă pentru completarea art. 165 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se prevede includerea sporurilor pentru condiţii speciale utilizate în punctajele lunare (sporuri cu caracter permanent), la pensie.

Iniţiatorii susţin că zeci de pensionari nemulţumiţi de neincluderea acestor sporuri în baza de calcul a pensiei au câştigat deja în instanţe, astfel că se impune modificarea legii.

Articolul 165 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:

După alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (21), cu următorul cuprins:

“La determinarea punctajelor lunare, se are în vedere venitul total realizat brut, din venituri permanente şi ocazionale dovedite cu acte.”

După alineatul (4) se introduce un nou alineat, alin. (41), cu următorul cuprins:

“Sporurile în condiţii speciale care se utilizează la stabilirea punctajelor lunare sunt următoarele: sporul pentru lucru în subteran, precum şi sporul pentru lucru pe platformele marine de foraj şi extracţie, indemnizaţia de zbor, sporul pentru condiţii grele de muncă, sporul pentru lucru sistematic peste programul normal, sporul pentru exercitarea unei funcţii suplimentare.”

Proiectul legislativ a fost pus în dezbatere publică la Senat, prima cameră sesizată.

Ai nevoie de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here