Hotarârea 1035/2020, care prevede ca personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar implicaţi în lupta cu pandemia să primească un spor de la 75% până la 85% din salariul de bază, a fost publicată în Monitorul Oficial şi este în vigoare din 4 decembrie 2020.

Potrivit actului normativ, pe durata stării de alertă și pentru o perioadă de 60 de zile de la data încetării stării de alertă, pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare publice mărimea sporului este de la 75% până la 85% din salariul de bază.

Sporul poate fi acordat personalului medical implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.

De asemenea, textul hotararii prevede ca incusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare să poată beneficia de acest spor.

„Pe durata stării de alertă și de urgență instituite, în condițiile legii, pentru situația de risc epidemiologic determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, precum și pentru o perioadă de 60 de zile de la data încetării stării de alertă sau de urgență, pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, mărimea sporului este de la 75% până la 85% din salariul de bază, cu excepția personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din serviciile de ambulanță publice pentru care mărimea sporului este de 80%”, prevede textul hotărârii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here