Guvernul a adoptat o ordonanță prin care a luat măsura de aasigura, de la bugetul de stat, plata indemnizațiilor pentru șomajul tehnic, pentru toate firmele care ar putea să își reducă activitatea din cauza crizei provocate de coronavirus. Sumele vor fi decontate în proporție de 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat plătite din fondul de salarii, se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii au obligaţia să menţină raporturile de muncă ale persoanelor în cauză pe o perioadă de cel puțin 6 luni de la data reînceperii activității după suspendarea raporturilor de muncă conform art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a beneficia de această plată, companiile vor depune, la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă sau a municipiului București, în raza cărora își au sediul social, prin poștă electronică, o declarație pe proprie răspundere și trebuie să arate că cifra de afaceri a scăzut cu 25%. Decontarea se face în cel mult 30 de zile de la depunerea documentelor.

Șomajul tehnic este întreruperea temporară a activităţii unei companii din motive economice, tehnologice, structurale sau altele asemănătoare.

Angajatorii suspendă contractele individuale de muncă fără acordul salariaților, dar relațiile de muncă nu se suspendă, urmând ca după această perioadă, la reluarea activității, angajații să primească din nou salariile normale. Indemnizația de șomaj tehnic poate fi suplimentată de angajator.

 

3 COMENTARII

  1. ,,Angajatorii au obligaţia să menţină raporturile de muncă ale persoanelor în cauză pe o perioadă de cel puțin 6 luni de la data reînceperii activității după suspendarea raporturilor de muncă conform art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare.” Va rog sa imi spuneti, unde scrie in lege despre aceasta obligatie? Eu nu gasesc.
    Multumesc

  2. Bună ziua
    Am si eu o întrebare , in aceasta perioada, angajatorul care baga in somaj tehnic un angajat, are obligatia de ai plati in continuare cartea de muncă? La mine la muncă au zis ca nu pot baga in somaj tehnic pentru ca nu au bani de cărți de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here