16 Februarie, 2019

Şoferii nu vor plăti nici în zilele de luni taxa de pod de pe Autostrada Soarelui!

După ce în iunie s-a luat decizia ca în weekend-uri şoferii care merg pe Autostrada Soarelui să fie scutiţi de plata taxei de trecere pe podul de la Feteşti-Cernavodă, autorităţile au extins intervalul de timp în care taxarea e sistată.

Astfel, şoferii nu vor fi taxaţi în intervalul cuprins între zilele de vineri, de la ora 6:00, şi cele de luni, până la ora 14:00. Totodată, taxarea va fi sistată şi în zilele de sărbătoare legală.

Măsura introdusă de Ordinul nr. 356/2013 (Monitorul Oficial nr. 475/31.07.2013) este valabilă până pe 2 septembrie 2013.

Iniţial, intervalul în care taxarea era sistată era vineri (ora 06:00) – dumincă (ora 24:00).

Premierul a cerut schimbarea sistemului de taxare

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, să găsească o soluţie mai adecvată pentru rezolvarea cozilor de la staţia de taxare de pe Autostrada Soarelui.

Avem o autostradă… [fac] două ore Bucureşti-Constanţa şi două ore stau la barieră. Vă rog frumos să faceţi un proiect, împreună cu CNADNR, pe care să-l implementăm în toamna asta, cel mai târziu în primăvară, ca să nu ne trezim în vară că iarăşi avem probleme şi trebuie să ridicăm barierele, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, adresându-se lui Dan Şova.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu