După ce în iunie s-a luat decizia ca în weekend-uri şoferii care merg pe Autostrada Soarelui să fie scutiţi de plata taxei de trecere pe podul de la Feteşti-Cernavodă, autorităţile au extins intervalul de timp în care taxarea e sistată.

Astfel, şoferii nu vor fi taxaţi în intervalul cuprins între zilele de vineri, de la ora 6:00, şi cele de luni, până la ora 14:00. Totodată, taxarea va fi sistată şi în zilele de sărbătoare legală.

Măsura introdusă de Ordinul nr. 356/2013 (Monitorul Oficial nr. 475/31.07.2013) este valabilă până pe 2 septembrie 2013.

Iniţial, intervalul în care taxarea era sistată era vineri (ora 06:00) – dumincă (ora 24:00).

Premierul a cerut schimbarea sistemului de taxare

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, să găsească o soluţie mai adecvată pentru rezolvarea cozilor de la staţia de taxare de pe Autostrada Soarelui.
Avem o autostradă… [fac] două ore Bucureşti-Constanţa şi două ore stau la barieră. Vă rog frumos să faceţi un proiect, împreună cu CNADNR, pe care să-l implementăm în toamna asta, cel mai târziu în primăvară, ca să nu ne trezim în vară că iarăşi avem probleme şi trebuie să ridicăm barierele, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, adresându-se lui Dan Şova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here