Conform Ordonanţei Militare 4, de mâine şoferii aduce noi proceduri de carantina pentru soferii ce fac transport international de marfuri si se reîntorc în Romania. Astfel ţoferii de tir pot opta pentru locul unde vor sta în izolare sau carantină

Art.4 – (1) La intrarea în țară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalități de protecție împotriva răspândirii COVID-19:

a) carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;

b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se „gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil;

c) carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.

(2) Opțiunea pentru una dintre modalitățile prevăzute la alin. (1) se materializează prin completarea, de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, a unei declarații pe propria răspundere prin care își asumă una dintre cele 3 variante de carantinare/izolare.

Aceste măsuri se aplică în mod corespunzător și piloților de aeronave și personalului navigant.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

3 COMENTARII

  1. Buna. Prezint o situatie. Sotul meu e sofer pe TIR. Sotul meu sta cu mine si cu familia mea. Daca el pleaca in cursa si revine acasa, noi trebuie sa intram in izolare…As dori sa stiu cine ne aduce de mancare la domiciliu?!?!?!?!?!?!? Daca toti intram in carantina daca vine sotul meu din străinătate… As vrea sa stiu asta! Sau sunam la 112??????

  2. O problemă pusă total greșit. Pentru cei care nu au plătit un leu contribuții la sănătate se asigură carantina în hoteluri de 3 stele. Șoferii de tir au contracte de munca legale, plătesc taxe și impozite și totuși sunt obligați sa își plătească masa și cazarea pe perioada carantinei. Legi discriminatorii pentru muncitori și pentru leneși.

  3. buna.si sotul meu e sofer pe TIR,de ce nu face test cum a intrat in tara daca e sau nu infectat,daca situatia este asa de grava de ce lasa sa mai mearga,sau e indiferent viata lor,macar doua- trei saptamani sa ramana acasa sau.asta facem in doua -doua saptamani ,intram in carantina ,pentru asta trebuie gasit alta solutie ca pe urma ramanem fara loc de munca in situatia mea ,nu lasati sa mai mearga pana nu gasiti o alta metoda .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here