A fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru reaprobarea Notei de fundamentare ce subliniază necesitatea și oportunitatea investițiilor aferente proiectului de monitorizarea pădurilor „Capacitatea sporită de supraveghere, control și monitorizare a pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”.

Proiectul introduce un sistem informatic integrat pentru a sprijini dezvoltarea durabilă, îmbunătățirea infrastructurii și a calității mediului, protecția naturii și conservarea biodiversității. Acesta include dezvoltarea infrastructurii hardware și software, extinderea serviciilor electronice și asigurarea integrității fondului forestier, cu ajutorul soluțiilor tehnologice recunoscute pe plan intern și internațional.

Principalul scop al investiției este implementarea unui sistem digital inovator pentru supravegherea, monitorizarea și controlul fondului forestier și a circulației lemnului, capabil să genereze alerte automate și să integreze date în timp real din toate sursele incluse.

Zona de vegetație forestieră monitorizată va acoperi aproximativ 70.000 km². Valoarea totală a proiectului este de 272,6 milioane de lei.

Finanțarea investiției provine din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni.

Vezi aici Hotărârea nr. 286/2023

Vez aici alte articole despre monitorizarea pădurilor

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here