Senatul a adoptat astăzi, 8 aprilie, ordonanța care prevede amânarea plății ratelor la bănci cu modificări importante. Potrivit unor amendamente, plata poate fi suspendată până la 31 decembrie, restanţierii pot cere amânare ratelor și nu se aplică dobândă la dobândă.

Pentru debitorii cu întârzieri la plată, perioada maximă de creditare prevăzută în reglementările creditorilor poate fi depăşită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligaţiei de plată.

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat pentru Agerpres: “Să nu fie eligibili pentru amânarea plăţii ratelor doar cei care sunt la zi cu plata, ci toţi, pentru că în ultimul an sunt peste 700.000 de debitori. Nu putem să-i afundăm şi mai mult, acum, cu pandemia. Şi pentru contractele în leasing se poate solicita amânarea plăţii ratelor. Un alt amendament vizează eliminarea capitalizării dobânzii şi pentru creditele de consum de la instituţiile financiar nebancare, ceea ce înseamnă că nu se plăteşte dobândă la dobândă”.

Actul normativ a fost votat de 85 de senatori, iar 26 au votat împotrivă. Acesta urmează să fie dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here