Cumpărăturile pentru Sărbătorile de Iarnă pot fi un moment de plăcere sau de coşmar, dacă este să luăm în calcul bugetul necesar, alergătura impusă, aglomeraţia şi multiplele oferte, din care nu mai ştim ce să alegem. Cum ne descurcăm?

Sfânta Listă precisă, cu lucrurile necesare

De ce să îţi faci o listă de cumpărături înainte de a te arunca în marea de oferte comerciale? Pentru  că vei cumpăra ce ai nevoie, nici mai mult (atenţie la bani!), nici mai puţin (de câte ori nu te-ai dus în magazin, cu gândul să iei ceva, de care ai uitat în totalitate când ai ajuns în faţa rafturilor?).

Nu mai trebuie spus că, deşi poate suna imposibil, această listă ar trebui şi respectată. Presupunând că ai alocat mai mult de 2 minute atunci când ai întocmit-o, pe ea ar trebui să se afle tot ce ai nevoie pentru această perioadă. Desigur, vei călca puţin şi pe lângă listă…dar să fie doar puţin. Nu dubla lista, fără rost!

Magazinele ştiu să vândă

Ai auzit de ea, ai spus că te fereşti de ea, dar a mers? Atenţie la strategia aşezării produselor la raft! Nu te uita doar la bunurile/consumabilele aşezate la nivelul ochilor – poziţionarea lor strategică le creşte vizibilitatea, implicit şansa de a fi achiziţionate! Pe rafturile acelea de sus sau de jos sunt, de cele mai multe ori, produse cu preţuri mai bune pentru buzunarul tău.

În plus, de multe ori, produsele poziționate în coșuri delimitate, pe culoarele dintre raioane, nu sunt neapărat cele cu prețul cel mai bun. O altă strategie pentru vânzări mai ridicate este poziționarea produselor chiar înainte de casa de marcat. Odată ce aştepţi să plătești pentru coșul de produse (iar cozile vor fi lungi), atenția îţi va fi captată de aceste produse pe care le vei cumpăra … din plictiseală.

Timpul înseamnă bani

Bugetul de Crăciun merge mână în mână cu planificarea şi organizarea temporală. Şi da, trebuie să îţi stabileşti un buget de Sărbători, nu îl face în faţa casei de marcat! Mai întâi încearcă să scapi (puneţi deoparte) banii necesari pentru plata utilităţilor, facturi scadente, rate şi alte cheltuieli fixe, lunare. Un cont de economii nu ar strica acum.

Legat de timp, interesează-te de programul de funcţionare al supermaket-urilor/hypermarket-urilor, consultă cataloagele şi broşurile online sau tipărite, „vânează” ofertele şi nu pierde din vedere târgurile speciale de Crăciun. Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri – evitarea unei perioade aglomerate înseamnă mai puţin timp petrecut printre rafturi, la cozi, mai puţini nervi şi mai mulţi bani la final.

Sursa: jurnaluldeafaceri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here