Serviciul de cumpărare prin SMS a rovinietei este disponibil din data de 12 decembrie într-o nouă reţea, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
După ce în decembrie 2012 s-a încheiat o convenţie în acest sens cu Orange şi în mai 2013 – una cu Vodafone, CNADNR-ul a încheiat o convenţie şi cu cea de-a treia reţea majoră de telefonie mobilă din România: Cosmote.

PROCEDURA DE PLATĂ PRIN SMS

• Printr-un SMS la numărul 7500, trimiţi numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei (corespunzătoare tipului vehiculului);
• Vei primi un SMS prin care vei fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul acesteia şi la costul total al tranzacţiei;
• Vei confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui SMS cu textul „DA”;
• Apoi vei primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care vei fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese. Mesajul va conţine seria rovinietei; numărul de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia.

COSTURILE EMITERII ROVINIETEI PRIN SMS

rovi_cosmo
Captură foto: CNADNR
Pentru a afla informaţii despre categoria rovinietei de care ai nevoie, poţi trimite un SMS (tarif: 5 eurocenţi/SMS) cu textul „INFO” la numărul 7500.
Pentru informaţii suplimentare legate de serviciu, poţi apela numărul de telefon 1761 (tarif normal) – de luni până joi în intervalul 8:30-16:30 şi vinerea în intervalul 8:30-14:00.
Serviciul CNADNR-ului este valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote.
Sursa: CNADNR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here