Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, emis un ordin privindcoordonarea operaţionala a serviciilor de ambulanţă de către inspectoratele pentru situatii de urgenta (ISU) pe perioada stării de urgenţă. Documentul prevede ca inspectorul general al ISU poate emite ordine obligatorii şi pentru serviciile de ambulanţă.

Şefii ISU vor putea înlocui resursele SMURD cu autospeciale din SAJ, după consultarea managerului serviciului de ambulanţă, sau vor putea dispune completarea echipajelor de la ambulanţă cu paramedici SMURD.

În caz de necesitate, pentru eficientizarea capacităţii de răspuns, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă poate solicita şi echiipajele serviciilor private de ambulanţă.

Activităţile efectuate de structurile ISU-SMURD includ:

  • operaţiuni şi activităţi de salvare, descarcerare, deblocare;
  • misiuni de prim ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă conform competenţelor tipului de echipaj;
  • misiuni de transport a pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus la unităţile spitaliceşti, cât şi a personalului medical la/de la locul solicitării;
  • dispecerizarea forţelorşi mijloacelor de intervenţie ca urmare a apelurilor primite prin SNUAU 112;
  • alte misiuni la solicitarea dispeceratului integrat.

Medicii, asistenţii şi ambulanţierii din cadrul serviciilor de ambulanţă vor fi convocaţi şi planificaţi pentru asigurarea gărzilor din cadrul serviciilor publice

Vedeţi aici textul complet al al ordinului: Ordinul comandantului acţiunii privind coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă. 

De asemenea a fost emis Ordin privind stabilirea unor măsuri la nivelul unităţilor sanitate. Acest ordin prevede măsuri de protecţie a personalului medical.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here