Senatul (prima Cameră sesizată) a aprobat tacit iniţiativa legislativă de modificare a Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.
Potrivit acesteia, în cadrul procesului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice aplicantul trebuie să fie absolvent al studiilor de master şi să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională.
Potrivit iniţiativei legislative, candidatul trebuie să fie absolvent de studii masterale sau postuniversitare, în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, şi să dovedească – prin susţinerea unui examen de competenţă lingvistică sau prin prezentarea unei diplome recunoscute de ministerul de resort – cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională.
Obligaţia studiilor postuniversitare exista anterior doar pentru funcţionarii publici de conducere, pentru care inţiativa legislativă propune completarea condiţiilor pe care aceştia trebuie să le îndeplinească cu dovedirea – prin susţinerea unui examen de competenţă lingvistică sau prezentarea unei diplome recunoscute de ministerul de resort – cunoaşterii unei limbi străine de circulaţie internaţională.
Proiectul (PDF) va fi trimis Camerei Deputaţilor pentru dezbatere.
––––––––––––––(P)––––––––––––––

Lege5
 vă oferă posibilitatea – prin funcţia “Urmărire modificări” – de a vedea rapid ce acte normative se modifică. Pe lângă lista documentelor mai importante care vor suferi modificări, aveţi la dispoziţie şi lista cu documentele favorite (alese personal de fiecare utilizator).

De asemenea, în Lege5 există şi posibilitatea de a evidenţia modificările la nivel de paragraf.

Aflaţi mai multe despre Lege5 de AICI.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here