Ne obișnuim să tolerăm situațiile neplăcute mai mult decât ar trebui. Așa se întâmplă și cu locurile de muncă. Ajungem să ne complacem în a avea un loc de munca care nu ne face fericiți.

Liz Ryan, CEO al think tank-ului Human Workplace, a pus la punct pentru linkedin.com o listă de zece semne care ne indică de ce locul de muncă pe care îl avem nu ne merită:

1. Nu ți se spune niciodată ce se întâmplă în companie

Poți să dai ce ai tu mai bun la muncă, însă dincolo de ceea ce ai tu de făcut, este bine să ai o imagine generală despre ceea ce se întâmplă în companie. Este dificil să evoluezi în carieră într-un loc în care nu știi ce obstacole sau progrese întâmpină organizația pentru care lucrezi

2. Faci mereu același lucru

Pentru a face progrese profesionale este important să înveți și să faci lucruri noi. Creierul trebuie în permanență stimulat, iar repetitivitatea nu  face altceva decât să te ,,atrofieze”.

3. Nu primești niciodată recunoștință pentru lucrurile bune pe care le faci

Ai nevoie de apreciere atunci când ai o realizare profesională. Feedback-ul pozitiv din partea unui lider îți dă încredere și te motivează să faci mai multe lucruri și mai bine.

Când efortul tău nu este recunoscut, înseamnă că epuizezi inutil energie pentru un loc de muncă nepotrivit.

4. Ideile tale nu sunt încurajate

Exită situații în care managerii preferă să descurajeze orice propunere pe care o ai. Într-un astfel de mediu, în care ideile noi sunt blocate de la rădăcină, este clar că șansele de a evolua sunt mai mici. Ai nevoie de o organizație care să îți asculte ideile și să te sprijine în a le tranforma chiar și pe cele mai puțin bune în unele valoroase.

Citeşte continuarea articolului pe ManagerExpress.ro!

Foto: All-free-download.com

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here