World Trade Institute Bucharest (WTIB) organizează pe 27-28 martie 2017 un nou Seminar de fiscalitate. Proiectul noilor norme de aplicare ale Codului fiscal. Evenimentul va avea loc la World Trade Center, Bucureşti, în prezenţa lectorilor Mariana Vizoli şi Cristian Rădulescu.

Ce veți afla?

• În urma numeroaselor modificări recente la Codul Fiscal, normele acestui act normativ vor fi schimbate astfel încât să detalieze noutățile apărute în legislație, potrivit unui proiect al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Concret, vor apărea modificări în ceea ce privește impozitul pe profit, impozitul „micro”, impozitul specific, impozitul pe venit, contribuțiile sociale obligatorii și Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA).

• Noile reglementări fiscale aduse Codului Fiscal și introduse prin OUG 3/2017 publicată în Monitorul Oficial nr 6/2017, HG nr. 1/2017 și Legea nr. 1/2017 (Abrogare taxe);

•  Noi reglementări fiscale aduse Codului Fiscal și Codului de Procedura Fiscală prin OUG 84/2016;

•  Pe lângă aceste subiecte de ultimă oră, dumneavoastră puteți solicita, pe baza unui chestionar transmis anterior, și alte subiecte specifice activității dumneavoastră și care se pot încadra în tematica generală.

•  Sesiune de întrebări și răspunsuri privind impozitul pe profitul operatorilor economici.

Structura seminarului

I. Noi reglementări în domeniul TVA din ianuarie 2017 – Mariana Vizoli

1. Reducerea cotei standard de la 20% la 19%-prevederi aplicabile pentru aplicarea corectă a cotei de TVA în cazul situațiilor tranzitorii-studii de caz.

2. Măsuri aplicabile contribuabililor care își recapătă codul de TVA după ce acesta a fost anulat de către organele fiscale.

3. Modificarea regulilor de ajustare a TVA în cazul bunurilor de capital, în sensul renunțării la ajustarea unică și aplicare unei ajustări anuale pentru 1/5 sau 1/20 din taxa aferentă bunului de capital-analiza modalităților de ajustare a TVA deductibile și a bazei impozabile a TVA.

4. Introducerea Regimului Forfetar de TVA pentru agricultori-sfera de aplicare-principalele repere privind aplicarea regimului forfetar.

5. Abrogarea prevederilor referitoare la Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI).

6. Suspendarea până la data de 31 decembrie 2019, a obligației depunerii a trei declarații informative (cod 392A, 392B și 393).

7. Modificarea decontului de TVA corespunzătoare noilor prevederi.

8. Exemple modificare cotă TVA / curs valutar aplicabil.

9. Ajustarea TVA prin autolivrări/autoprestări/ ajustarea bazei impozabile a TVA.

II. Alte noi reglementări aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală de la 1 ianuarie 2017 – Cristian Rădulescu

1. Impozitul pe profit

2. Impozitul pe veniturile microintreprinderilor

3. Impozitul specific unor activități

4. Impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii

5. Alte aspecte:

  • evaziunea fiscală – noi abordări (impozitul pe clădiri, remunerarea terților, operațiuni fără conținut economic, prețuri de transfer);
  • înregistrare contribuabili nerezidenți și DECLARAȚIA 207;
  • eliminarea impozitului pe construcții special;
  • Stock Options Plan;
  • Reglementări contribuabili inactivi – Cod TVA anulat.

Program

București: Luni, 27 martie 2017, 16:00 – 20:00/ Marti, 28 martie 2017,  16:30 – 20:30

Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe pagina evenimentului. Taxa de instruire este de 850 de lei plus TVA, organizatorul acordând discount-uri în funcţie de numărul persoanelor înscrise.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here