Procurorul sef al DNA Pitesti, Calin Nistor (foto 1) este cercetat de structura centrala a DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea infractorului, in urma unei plangeri depuse de avocata Ingrid Alexandrescu (foto 2). Concret, aceasta i-a acuzat pe procurorii DNA Pitesti Calin Nistor si Nicorina Magraon ca i-ar fi acordat “protectie” fostului sau sot, Virgil Florin Alexandrescu, dupa ce acesta a colaborat cu DNA Pitesti pentru arestarea avocatului Ionut Alexandru Leanca. Initial, plangerea avocatei a fost facuta la Parchetul General, insa procurorul Elena Butnariu, dupa luni de ancheta, a decis declinarea cauzei la DNA, structura centrala, pentru continuarea cercetarilor. Din informatiile pe care le detinem, procurorii DNA structura centrala inca verifica veridicitatea sustinerilor avocatei, si nu au ajuns la o solutie in cauza.

Procurorul sef al DNA Pitesti, Calin Nistor, acuzat ca ar fi acordat in mod ilegal “protectie” denuntatorului unui avocat arestat la cererea DNA

Avocata Ingrid Alexandrescu l-a acuzat pe procurorul sef al DNA Pitesti, Calin Nistor, ca ii ofera protectie fostului sau sot, Florin Virgil Alexandrescu, si ca o impiedica sa demonstreze ca acesta i-ar fi luat fara drept un autoturism, ca i-ar fi furat stampila cabinetului avocatial din casa si ca ar fi falsificat mai multe acte. Intr-un memoriu adresat Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, avocata Ingrid Alexandrescu a sustinut ca este impiedicata sa dovedeasca “faptele savarsite de Alexandrescu Virgil Florin chiar de catre prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, dna Simona Florescu, si Procurorul Sef DNA Pitesti, dlul Nistor Calin, fostul sot al acesteia, deoarece Alexandrescu Virgil Florin este prieten si a participat alaturi de sotii Chirita la un denunt facut de acestia la DNA Pitesti impotriva av. Leanca Ionut Alexandru in data de 06.05.2010.

In calitate de reprezentant al SC Performance Center Shop SRL in care sunt asociati sotii Chirita, dar si de participant la acest denunt, Alexandrescu Virgil Florin a dat un interviu (…) in care a aratat conditiile denuntului si probele care au stat la baza acestuia”. De la momentul colaborarii fostului sau sot cu procurorul DNA Calin Nistor, avocata Ingrid Alexandrescu a mentionat ca, in ciuda tuturor plangerilor penale pe care le-a facut impotriva fostului sau sot dar si impotriva anumitor procurori, a fost anuntata, pas cu pas, de fostul sau sot, care va fi deznodamantul acestora, adica NUP.

“Dupa arestarea avocatului, fostul meu sot mi-a dat mai multe mesaje prin care ma anunta ca s-a pus la adapost de mine si el si sotii Chirita, fiind sub protectia DNA-ului, iar in 23.05.2010, in urma unei discutii cu acesta, mi-a comunicat ca procurorul care se ocupa atunci de caz (n.n.- dosarul in care avocata sustinea ca fostul sot i-a luat ilegal masina), Botoghina Sandel, va fi schimbat deoarece este nemultumit de el pentru ca i-a ridicat autoturismul si nu doreste sa i-l restituie pana la finalizarea cercetarilor, iar procurorii Simona Florescu si Nistor Calin l-au asigurat ca nu-l vor lasa (…) In urma ordonantei DNA-ului am formulat plangere penala pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului impotriva procurorilor Calin Nistor si Magraon Nicorina (…)”.

Continuarea materialului poate fi citita aici:

http://www.luju.ro/magistrati/dna/seful-dna-pitesti-procurorul-calin-nistor-cercetat-de-dna-structura-centrala-pentru-abuz-in-serviciu-si-favorizarea-infractorului-dosarul-a-pornit-de-la-plangerea-avocatei-ingrid-alexandrescu-fiind-declinat-la-dna-de-la-parchetul-general

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here