Legea privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice în România este o lege bună, chiar dacă suportă unele îmbunătățiri, dar asigură dreptul cetățeanului de a manifesta, consideră directorul general al Jandarmeriei București, Sebastian Cucoș.

„(…) Este o lege bună, spunem noi, suportă unele îmbunătățiri, dar asigură dreptul cetățeanului de a manifesta, iar noi, Direcția de Jandarmi a Municipiului București, chiar asta facem, asigurăm dreptul cetățeanului la liberă manifestare și la liberă exprimare. (…) Până la momentul actual nu au existat manifestări publice, că au fost ele spontane, că au fost declarate, că n-au fost declarate, chiar și cele care au fost interzise, care să nu se fi desfășurat și le-am asigurat pe toate”, a declarat Sebastian Cucoș, la o conferință de prezentare a activității DGJMB în primele 6 luni ale anului 2017.

El a explicat că ar dori ca oamenii să înțeleagă că libertatea înseamnă forma de manifestare dusă până acolo încât să nu încalce libertățile celorlalți.

„Vreau să vă spun că toți cei care au încălcat legea și pentru care s-a putut proba lucrul ăsta au fost amendați, indiferent că au fost simpli cetățeni, indiferent că au fost senatori, indiferent cine a fost. Sunt și raționamente tactice care duc la (…) amendare după ce s-a desfășurat misiunea, procese verbale care s-au trimis acasă către contravenienți după o perioadă de timp”, a spus Cucoș.

În primele șase luni ale lui 2017, în municipiul București s-au desfășurat 967 de adunări publice, iar măsurile de ordine publică au fost asigurate de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Situația misiunilor de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestațiilor sus menționate se prezintă astfel: 399 misiuni la manifestări de protest (marșuri, pichetări, mitinguri etc.); 328 misiuni la manifestații cultural-artistice; 74 misiuni la manifestații comemorative/religioase; 11 misiuni la manifestații promoționale/comerciale; 14 misiuni ocazionate de vizite oficiale, delegații române sau străine; 141 misiuni la alte acțiuni.

În perioada menționată noi am avut o preocupare masivă în a dezvolta acele forme de acțiune care să ne permită să gestionăm în mod corespunzător activitățile. Vreau să vă spun că la o manifestare publică implicarea forțelor de ordine este la cel mai înalt nivel„, a mai spus Cucoș.

Ai nevoie de Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau MOBI apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here