Propunerea patronatelor din turism ca anul şcolar să se încheie la 1 iunie este agreată de ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. Aceasta a anunţat că a trimis o scrisoare către Ministerul Educaţiei în acest scop, scrie Mediafax.

„Eu mergeam spre litoral şi scrisoarea a plecat de la mine de la secretariat către ministrul Educaţiei, în care am solicitat vacanţele. Dar nu mă pot băga totuşi în strategia Ministerului Educaţiei, însă am explicat de ce am solicitat acest lucru. Pentru că nu pierde nimeni. Şi noi am făcut începerea şcolii la 15 septembrie şi nu cred că se întâmpla ceva. Eu, ca studentă, veneam pe litoral între 1 şi 15 şi era cea mai bună şi ieftină perioadă”, a declarat Maria Grapini.

În cursul acestei săptămâni, patronatele din turism au propus ca anul şcolar să se încheie la data de 1 iunie, măcar pentru elevii din clasele I-VIII, pentru ca familiile să poată beneficia de tarifele reduse ale programului „Litoralul pentru toţi”.
În prezent, conform calendarului Ministerului Educaţiei, vacanţa de vară a elevilor începe pe 22 iunie. Singurele excepţii de la regulă sunt reprezentate de elevii de clasa a VIII-a (aceştia termină pe 14 iunie) şi cei din clasele terminale ale învăţământului liceal (aceştia termină pe 1 iunie).
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here