Prin Hotărârea CECCAR nr. 439/2018 a fost prelungită perioada de valabilitate a vizei pentru contabili aferente anului 2017, până la data de 31 martie 2018. În mod normal, viza anuală obţinută în anul anterior este valabilă până la data de 28 februarie a anului următor, cu excepţia perioadei în care membrul a fost inactiv.

Consiliul Superior al CECCAR, cu consultarea preşedinţilor de filiale, a aprobat prelungirea perioadei de valabilitate a vizei aferente anului 2017 până la 31 martie 2018, cu derogare de la prevederile art. 1 alin. (1) din Metodologia de acordare a vizei anuale pentru exercitarea profesiei de expert contabil şi contabil.

De asemenea, într-un comunicat oficial, CECCAR a anunţat şi că – începând cu data de 1 martie 2018 – rapoartele anuale de activitate vor fi depuse exclusiv online, cu derogare de la prevederile art. 10 din Sistemul de cotizaţii în cadrul CECCAR, aprobat de Conferinţa Naţională extraordinară din data de 09 ianuarie 2017, conform cărora „Raportul anual de activitate se depune la sediul filialei de domiciliu sau se transmite prin servicii poştale, prin e-mail sau pe platforma web.”.

Ţinând cont de faptul că s-a prelungit perioada de valabilitate a vizei aferente anului 2017 până la data de 31 martie 2018 și că începând cu data de 1 martie 2018 rapoartele de activitate nu se vor mai putea depune decât online, CECCAR a publicat şi noile formulare de raport, care pot fi consultate în format PDF mai jos:

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here