Se pregătesc noi reguli pentru funcționarea piețelor, care se vor regăsi într-o ordonanţă militară. Ministrul Agriculturii: Piețele agro-alimentare trebuie să rămână deschise, scrie tvr.ro

Ministrul Agriculturii a anunţat că noua ordonanţă va include obligativitatea autorităților locale de a ține deschise piețele pentru ca producătorii locali să poată să își vândă produsele. Astfel, pieţele vor rămâne deschise şi vor funcţiona după reguli similare cu cele aplicate în supermarketuri. Totodată, vor fi aplicate măsurile de distanţare socială şi de igienă.

“Am cerut încă de la începutul crizei ca piețele agro-alimentare să rămână deschise, pentru că e singura modalitate în care producătorii mici, producătorii locali pot să-și vândă produsele de sezon, pe de o parte, pe de altă parte este o oportunitate pentru cetățeni să-și procure produse românești. Unii primari, în primele zile ale stării de urgență au închis piețele, dar au lăsat magazine mici de cartier deschise” a declarat Ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Ministrul a mai precizat că este mult mai sigur să faci comerț într-o piață, care de regulă este un spațiu semi-deschis, păstrând măsurile de prevenire.

” Aceste măsuri trebuie să fie asigurate de Administrația Piețelor, să-i oblige pe toți cei care intră în piețe să le respecte, și să ofere materialele respective, decât într-un magazin de cartier de zece metri pătrați, care a rămas deschis. De aceea am făcut solicitare ca în Ordonanța de Urgență care probabil ca apare mâine să apară și acest articol, că piețele agro-alimentare trebuie să rămână deschise”, mai subliniză Ministrul Agriculturii, Adrian Oros la TVR.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here