Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce privește utilizarea materialelor lemnoase și a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn. Astfel, potrivit proiectului aprobat, se plafonează prețurile finale facturate la maxim 400 lei/mc, pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece:  lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn și rumeguș.

Conform documentului, prețurile finale facturate se plafonează la următoarele produse, după cum urmează:

– lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguș  –  400 lei/mc, cu TVA inclus.

– brichete din lemn maxim 1500 lei/tonă cu TVA inclus;

-pelete din lemn maxim 2000 lei/tonă cu TVA inclus.

Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice și următoarelor entități: unităților de învățământ publice și private, furnizorilor de servicii sociale, unităților de interes local, unităților de cult și unităților administrativ-teritoriale, precum și unităților din subordinea acestora. Aceste măsuri se aplică până la data de 31 martie 2023.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here