Camera Deputaților a aprobat, în unanimitate, un proiect care permite susținerea examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere în orice locație din țară, nu doar în localitatea de domiciliu. Propunerea legislativă modifică și completează Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Actul normativ are în vedere reducerea perioadelor de așteptare între promovarea examenului teoretic și participarea la examenul practic de obținere a permisului de conducere. De asemenea, se oferă posibilitatea candidaților să susțină examenele teoretice în orice oraș din țară.

Conform expunerii de motive a proiectului, cei care solicită examenul practic pentru obținerea permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apți din punct de vedere medical, să demonstreze că au participat la cursuri practice organizate de unități autorizate și să fie declarați „admiși” la proba teoretică.

Această modificare va permite candidaților care vor să obțină permisul auto sau a unor noi categorii ale acestuia să depună dosarul complet la autoritatea competentă pe raza căreia își au domiciliul sau reședința.

Proiectul de lege mai stabilește că pregătirea teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere va fi organizată pe module și va fi recunoscută reciproc de către unitățile autorizate. Acest aspect va contribui la o mai bună organizare a activității de pregătire a candidaților.

Examenul practic pentru obținerea permisului de conducere va rămâne la fel cum este în prezent, deoarece autoritățile competente din domeniu nu dispun de resurse tehnice pentru a susține acest examen în orice locație din țară.

Vezi aici OUG 195/2002

Vezi aici alte articole despre permise de conducere

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here