24 Februarie, 2018

Se măresc ajutoarele sociale! Venitul minim garantat va creşte cu 13%, alocaţia pentru susţinerea familiei – cu 30%

În urma întâlnirii dintre Victor Ponta şi preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, premierul româniei a anunţat faptul că ajutoarele sociale vor putea fi mărite începând cu data de 1 iulie.

Această măsură era necesară pentru compensarea creşterii preţurilor la energie.

“Începând cu data de 1 iulie, suntem capabili de a majora ajutoarele sociale, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie. Astfel, venitul minim garantat va creşte, în medie, cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia pentru susţinerea familiei va creşte, în medie, cu 30%“, a declarat Victor Ponta.

Conform Mediafax, venitul minim garantat va creşte cu 8,5% în iulie şi cu 4,5% începând cu 1 ianuarie 2014, iar alocaţia pentru susţinerea familiei va fi majorată într-o singură tranşă.

Guvernul urmăreşte să obţină suma necesară majorării ajutoarelor sociale prin taxarea veniturilor suplimentare obţinute de producătorii de energie în urma liberalizării preţurilor.

Context

În luna februarie, Ministerul Muncii a propus instituirea unor măsuri de protecţie socială pentru consumatorii vulnerabili, în urma liberalizării preţurilor la energie şi gaze. Conform proiectului de ordonanţă de urgenţă, măsurile trebuiau introduse din luna aprilie, legile vizate pentru modificare fiind Legea nr. 416/2001 şi Legea nr. 277/2010.

Sursa:
Guvernul României, Mediafax

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu