Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.  Măsura va intra în vigoare începând cu 20 octombrie 2020, ora 00:00.

De asemenea, având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile, la nivelul Municipiului București, a depășit valoarea de 3/1000 de locuitori a fost decisa suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ (scenariul 3/roșu), cursurile desfășurându-se online.

Activitatea didactică este suspendată pentru maniera față în față pentru 14 zile, începând din această seară de la ora 00:00. Mâine, copiii vor continua activitatea școlară în online. Inclusiv grădinițele, deci nivelul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar, indiferent că este de stat sau privat“, a declarat Roxana Cercel, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București  pentru Edupedu.ro.

Totodată, şi restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here