Legislația privind regimul armelor și munițiilor urmează să fie înăsprită, în urma discuțiilor de astăzi din cadrul Guvernului, care va examina un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea legii 295/2004 referitoare la acest aspect.

Potrivit proiectului propus, se dorește alinierea legii nr. 295/2004 la o decizie a Curții Constituționale a României din 14 februarie, care a indicat că restricțiile impuse asupra dreptului de a deține arme, ca urmare a începerii acțiunii penale împotriva oricărei persoane acuzate de comiterea unei infracțiuni intenționate, este „excesivă în raport cu obiectivul ce trebuie atins”.

Astfel, proiectul de ordonanță de urgență enumeră infracțiunile penale care generează suspiciuni cu privire la pericolul pe care autorul îl reprezintă pentru societate, prin capacitatea sa de a obține, deține, purta și folosi arme.

Concret, sunt luate în considerare infracțiunile intenționate prevăzute de Codul Penal, Partea Specială, precum și alte legi și ordonanțe care reglementează prevenirea și combaterea traficului ilegal de droguri, a operațiunilor cu substanțe psihoactive, controlul exporturilor și importurilor de produse militare, combaterea terorismului și legislația privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, conform informațiilor incluse în justificarea proiectului.

Vezi aici Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor

Vezi aici alte articole despre regimul armelor și munițiilor

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here