Mai mulți copii din învăţământul preşcolar, care provin din familii defavorizate, vor putea beneficia de Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță”  în cadrul căruia se acordă tichete sociale lunare în valoare de 50 de lei, după ce Guvernul a eliminat restricţiile de vârstă.

În cadrul şedinţei Executivului de ieri, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă ce modifică Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Mai exact, se elimină atât vârsta minimă de 3 ani de la care se poate acorda acest drept, precum și vârsta maximă de 6 ani, până la care se pot primi ajutoarele de la stat.

Astfel, de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădinița vor beneficia și copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învățământului preșcolar, precum și copiii care depășesc vârsta de 6 ani și care continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare).

Beneficiază de acest drept copii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 2 x venitul minim garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate. Pentru copiii înscriși în învățământul preșcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat ieri.

Potrivit datelor furnizate de Guvern, până în prezent, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat inițial de 111.400 copii.

Ai nevoie de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here