Un proiect de lege pentru modificarea şi completarea art.140 alin (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost lansat în dezbatere publică. Proiectul se află pe site-ul Senatului.

Ce se doreşte prin iniţierea acestui proiect de lege?

Potrivit expunerii de motive, prin prezentul proiect de act normativ, se doreşte reducerea TVA la livrarea de energie termică la consumatorii casnici de la 24% la 9%. Această facilitate ar ajuta consumatorii casnici, din locuinţele racordate la reţeaua termică a localităţilor urbane, precum şi producătorii, să traverseze sezonul rece în condiţii de suportabilitate.

Care sunt modificările aduse prin proiectul de act normativ?

Articol unicAlineatul (2) al articolului 140 din Legea nr 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează astfel:
 După litera f) se introduce litera g), cu următorul conţinut:
g) livrarea de energie termică la consumatorii casnici”.

Acest proiect de lege face parte din categoria legilor ordinare, Camera decizională fiind Camera Deputaţilor. Se doreşte adoptarea proiectului de lege în regim de urgenţă.

Puteţi trimite propunerile şi sugestiile dvs. privind acest proiect de lege până la data de 21.11.2011, în scris, la adresa Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti respectând formularul specific, existent pe site-ul Senatului sau puteţi accesa formularele on-line specifice fiecărei iniţiative legislative.

Sursa: Senatul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here