Pe site-ul Senatului, în rubrica “Propuneri legislative aflate în consultare publică”, se află un proiect de lege privind înfiinţarea posturilor de poliţie în comunele cu peste 5000 de locuitori”.

Recent, în România, a fost aplicat un act normativ prin care era redus atât numărul de poliţişti, cât şi numărul posturilor de poliţie. Potrivit expunerii de motive, prin desfiinţarea posturilor de poliţie, siguranţa cetăţenilor este serios afectată, valul de criminalitate este în creştere, iar costurile pentru aplicarea legii sunt ridicate, deoarece echipajul de poliţie care deserveşte o zonă mai largă trebuie să se deplaseze la faţa locului şi apoi către o unitate de poliţie dotată special. Din aceste motive, senatorii şi deputaţii au realizat acest proiect de lege referitor la înfiinţarea posturilor de poliţie în comunele cu peste 5000 de locuitori.

Ce cuprinde proiectul de act normativ ?

Vă prezentăm în cele ce urmează cuprinsul proiectului de lege :

“Parlamentul României adoptă prezenta lege.

 Art. 1 În comunele cu peste 5000 de locuitori va fi înfiinţat, acolo unde au fost desfiinţate, un post de poliţie.

 Art. 2 În fiecare post de poliţie nou înfiinţat, vor fi angajaţi câte un poliţist la mia de locuitori.

 Art. 3 Pentru funcţionarea fiecărui post de poliţie nou înfiinţat, precum şi pentru salariul fiecărui poliţist angajat, va fi prevăzută o sumă în bugetul de stat”.

Sugestiile şi opiniile pot fi trimise până la data de 20.12.2011,  în scris, la adresa: Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti, respectând formularul de pe site-ul Senatului, pot fi depuse personal la Sediul Senatului României, Biroul de Relaţii Publice, precum şi prin accesarea formularului on-line corespunzător fiecărei iniţiative legislative.

Sursa: Senatul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here