Legea nr. 34/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal va intra în vigoare la 15 ianuarie 2023.

Aceasta aduce o facilitate fiscală angajatorilor în sensul că dacă aceștia decontează pentru salariați abonamentele cu accesul la săli și facilități sportive în scopul practicării sportului și educației fizice sau, după caz, abonamente la servicii medicale ce sunt decontate tot de furnizorul ce permite accesul la facilitățile sportive, nu sunt venituri de natură salarială și nici nu se datorează asigurări sociale într-un plafon anual de 400 euro de persoană.

În același plafon pot beneficia de aceste categorii de servicii neimpozabile și persoane aflate în întreținerea salariatului.

Această prevedere se aplică începând cu data de 1 februarie 2023. 

Și persoanele fizice ce desfășoară activități independente pot deduce la calculul impozitului pe venit accesul în nume propriu la săli și facilități sportive în plafonul de 400 euro de persoană.

Pentru persoanele fizice ce desfășoară aceste activități independente dreptul de deducere a acestor cheltuieli cu accesul la facilitățile sportive se poate exercita începând cu 15 ianuarie, data de la care legea intră în vigoare.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here