Ordinul nr. 7/2024, aprobă un regulament referitor la repartizarea consumului de energie termică între locatarii din clădirile cu apartamente, atunci când se utilizează sisteme de repartizare a costurilor pentru încălzire și apă caldă de consum.

Acest regulament legislativ stabilește modul în care se distribuie costurile asociate consumului de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în scopul unei gestionări mai eficiente și mai echitabile a resurselor de încălzire și de apă caldă.

Regulamentul se aplică distribuirii consumului de energie termică și a costurilor asociate între locatarii din blocurile de apartamente, indiferent dacă acestea sunt conectate la un sistem centralizat de furnizare a energiei termice sau beneficiază de o instalație proprie de producere a energiei termice, situată în cadrul condominiului.

Totuși, regulamentul nu se aplică în situațiile în care există contoare individuale pentru fiecare apartament sau unitate în blocurile de apartamente și sistemul de distribuție a căldurii funcționează pe orizontală.

Este important de menționat că acest regulament va intra în vigoare începând cu data de 1 august 2024.

Vezi aici Ordinul nr. 7/2024

Vezi aici acte relevante despre repartizarea consumului de energie termică între locatari

Vezi aici alte articole despre repartizarea consumului de energie termică între locatari

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here