Recenta O.U.G. nr. 8/2014 — dată pentru pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi alte măsuri fiscal-bugetare — a adus o reglementare nouă în Codul de procedură fiscală privind mijloacele probatorii pentru starea fiscală.
Cu începere din 28 februarie, prin modificarea articolului 49 din Codul de procedură fiscală, constituie probă orice element de fapt care serveşte la constatarea unei stări de fapt fiscale, inclusiv înregistrări audiovideo, date şi informaţii aflate în orice mediu de stocare, precum şi alte mijloace materiale de probă, care nu sunt interzise de lege.
modmijprobCPF
Până acum, pentru determinarea stării de fapt fiscale, se prevedea doar că organul fiscal, în condiţiile legii, administrează mijloace de probă, fără o precizare de genul celei recent aplicate.
Rămâne, în continuare, valabilă dispoziţia potrivit căreia, pentru determinarea stării de fapt fiscale, organul fiscal, în condiţiile legii, administrează mijloace de probă, putând proceda la:
solicitarea informaţiilor de orice fel din partea contribuabililor şi a altor persoane;
solicitarea de expertize;
folosirea înscrisurilor;
efectuarea de cercetări la faţa locului;
efectuarea, în condiţiile legii, de controale curente, operative şi inopinate sau controale tematice, după caz.
Probele administrate vor fi coroborate şi apreciate ţinându-se seama de forţa lor doveditoare recunoscută de lege.

——————————————(P)——————————————

Lege5
 vă oferă posibilitatea – prin funcţia “Urmărire modificări” – de a vedea rapid ce acte normative se modifică. Pe lângă lista documentelor mai importante care vor suferi modificări, aveţi la dispoziţie şi lista cu documentele favorite (alese personal de fiecare utilizator).

De asemenea, în Lege5 există şi posibilitatea de a evidenţia modificările la nivel de paragraf.

Aflaţi mai multe despre Lege5 de AICI.

urm_mod

Foto articol: Sxc.hu

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua
    O intrebare as avea.
    In anul 2011 s-a executat o fotografie la un mijloc publicitar, iar dupa 3 ani se doreste impunere masei impozabile aferente acelui mijloc, se poate efectua impunerea fiscala sau nu.
    Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here