Ministerul de Finanțe a publicat un proiect de ordin prin care sunt actualizate alocațiile, indemnizațiile și cheltuielile efectuate de angajații de la stat care sunt detașați sau delegați în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea în mod permanent.

Astfel, funcționarii care sunt detașați într-o localitate aflată la cel puțin 50 km distanță față de cea a locului de muncă vor beneficia de o alocație zilnică de delegare, compusă din:

  • indemnizație de delegare de 20 lei/zi, pentru cheltuielile de hrană
  • alocație de cazare în cuantum de 230 lei/noapte, pentru cheltuielile de cazare.

În plus, persoanele care nu se pot înapoia la sfârșitul zilei de lucru mai beneficiază de indemnizație de detașare, de 20 lei/zi, cuantum ce poate fi actualizat de Ministerul de Finanțe anual sau când este necesar.

Cheltuielile de cazare pentru funcționarii publici care sunt delegați să facă deplasări în interes de serviciu în localități din țară vor fi decontate pe baza documentelor justificative.

Cheltuielile de transport au fost îmbunătățite, astfel că noul proiect prevede decontarea următoarelor tipuri de cheltuieli pentru transport, dus-întors:

  • avion pe orice distanță, clasa economic;
  • orice fel de tren, clasa a II-a pentru distanțe mai mici de 300 km, clasa I pentru distanțe mai mari de 300 km;
  • navele de călători, clasa I;
  • transport auto (autocar, microbuz) sau transport în comun pe baza legitimațiilor de călătorie;
  • cu mijloacele auto ale instituției, cu acordul instituției, în limita bugetelor;
  • cu autoturism proprietate personal, în limita decontărilor contravalorii de 7.5 litri la 100 km parcurși pe distanța cea mai scurtă.

Proiectul mai prevede și modalitatea de determinare a celei mai scurte distanțe, precum și faptul că alte cheltuieli de transport, cum ar fi, de exemplu, taxe de pod, de aeroport, gară, vor fi decontate pe baza documentelor justificative.

 comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here