18 Februarie, 2020

Schimbare în funcționarea asociațiilor de la bloc. Redefinirea situațiilor de urgență

Parlamentul va dezbate, în procedură de urgență, o propunere legislativă conform căreia se schimbă aritmetica votului în asociațiile de proprietari, în cazul unor situații de urgență. Astfel, pentru înlolcuirea țevilor de apă, gaze sau căldură dintr-un imobil, să nu mai fie necesar votul fiecărui proprietar, ci jumătate plus unu din numărul membrilor asociației de proprietari (care numără, de obicei, 3-4 membri).

“Conform prevederilor actuale, înlocuirea sau reabilitarea coloanelor de apă caldă sau rece, a celor de gaze sau de căldură se încadrează la investiții și pentru adoptare sunt necesare voturile tuturor proprietarilor, chiar dacă lucrările sunt în regim de urgență”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Propunerea legislativă completează art. 25 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. După alineatul (1) al art. 25 se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

“ (11) Fac excepție de la prevederile alin (1) lit. b) înlocuirea sau reabilitarea coloanelor de apă caldă sau rece, a celor de la gaze sau de căldură pentru țevile care traversează apartamentele, când hotărârea adunării generale se adoptă de majoritatea membrilor asociației de proprietari, jumătate plus unu.”

Senatul este prima cameră sesizată cu această inițiativă legislativă.

Ai nevoie de Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Marilena Nedelcu

Marilena Nedelcu este licenţiat al Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti şi jurnalist cu 20 de ani experienţă, în televiziune, în presa scrisă dar şi pe online.

Fara comentarii

Scrie un comentariu