În şedinţa din 23 aprilie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind o nouă schemă de ajutor de stat prin care se suportă o parte din cheltuielile salariale pentru angajatorii care creează minimum 20 de locuri de muncă.
Potrivit notei de fundamentare a hotărârii de guvern, noua schemă de ajutor de stat are în vedere finanţarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, înregistrate pe o perioadă de doi ani consecutivi, ca urmare a creării de minimum 20 de locuri de muncă determinate de realizarea unei investiţii.
Noua schemă de ajutor de stat – care a fost convenită cu partenerii externi — va fi valabilă în perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020.
Din fundamentarea bugetară se preconizează că statul va acoperi o parte din cheltuielile salariale pentru aproximativ 1.500 de companii, care ar crea în total 30.000 de locuri de muncă, în timp ce bugetul noii scheme de ajutor de stat pentru cei şapte ani este de 2,7 mld. lei (circa 600 mil. euro).

——————————(P)——————————

Lege5
 vă oferă posibilitatea – prin funcţia “Urmărire modificări” – de a vedea rapid ce acte normative se modifică. Pe lângă lista documentelor mai importante care vor suferi modificări, aveţi la dispoziţie şi lista cu documentele favorite (alese personal de fiecare utilizator).

De asemenea, în Lege5 există şi posibilitatea de a evidenţia modificările la nivel de paragraf.

Aflaţi mai multe despre Lege5 de AICI.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here