21 Februarie, 2018

Scăpăm de timbrul de mediu? Acesta ar putea fi transformat într-o taxă de poluare care să fie inclusă în preţul combustibilului!

Doi senatori au depus ieri la Biroul Permanent al Senatului un proiect de lege care vizează renunţarea la timbrul de mediu şi transformarea lui într-o taxă de poluare care să se regăsească în preţul combustibililor, scrie Mediafax.

Taxa de poluare ar urma să fie de un ban pe litrul de combustibil (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) cumpărat.

Senatorii responsabili pentru această iniţiativă legislativă sunt Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea. Ei au plecat de la ideea taxării echitabile: fiecare să plătească în funcţie de cât poluează.

“Noi am pornit de la constatarea că taxa de poluare datorată de posesorii de autovehicule din România a cunoscut de-a lungul anilor mai multe variante, dar niciuna nu a fost bazată pe un principiu echitabil, şi anume cel de a plăti în funcţie de cât poluezi, adică de cât circuli. (…) Impactul socio-economic, în varianta propusă de noi, este în limite acceptate, taxarea cu un ban pe litrul de carburant fiind suportabilă de către populaţie şi fără riscul de a declanşa scumpiri în lanţ, dată fiind valoarea infimă adăugată în preţul iniţial al acestora”, a declarat Cristian Bodea, conform Mediafax.

Prevederile actuale ale OUG nr. 9/2013 arată că timbrul de mediu se plăteşte o singură dată, la prima înmatriculare sau la prima transcriere.

Consultă textul Ordonanţei de Urgenţă nr. 9/2013 pe Lege5.ro - noul soft de documentare legislativă realizat de Indaco Systems. Află totul despre Lege5 de AICI.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

 • Răspunde
  ion
  aprilie 24 2013

  Da Doamne romanului mintea de pe urma !!
  se vede ca mai exista cineva care traieste printre noi, cu picioarele pe pamant.
  deoarece d-na PLUMB a omorat de tot piata auto second. .(nu toata lumea are banii d-nei Ministru sa cumpere masini noi sau eco)
  sa speram ca va fi asa (ar fi echitabil si nu s-ar simti la buzunar) , dar nu cred.

Scrie un comentariu