24 Martie, 2018

Scade numărul biletelor de tratament balnear acordate pe anul 2013

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre prin care se propune scăderea numărului de bilete de tratament balnear pentru acest an cu peste 3.000. Astfel, dacă în cursul anului trecut au fost alocate 53.499 de astfel de bilete (H.G. nr. 167/2012), în 2013 vor fi disponibile un număr de maxim  50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere.

Proiectul de Hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2013, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, mai prevede că, la numărul de locuri precizat anterior, se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu aceasta destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2013, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile  ofertate pe bilet.

De asemenea, vor fi acordate gratuit bilete de tratament balnear categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, numărul acestora urmând a se stabili prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.  

În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de:

-  pensionar al sistemului public de pensii;

-  asigurat al sistemului public de pensii;

- beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Distribuirea şi decontarea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Sursa: Ministerul Muncii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  salbatecu
  martie 18 2013

  …si care sa fie “dezbaterea”?

  • Răspunde
   Alexandru Boiciuc
   martie 18 2013

   Bună ziua

   Proiectul de act normativ este în dezbatere publică. Dacă aveţi sugestii sau propuneri legate de el, le puteţi trimite pe adresa de e-mail a Ministerului Muncii: dezbateri@mmuncii.ro.

   Proiectele se află în dezbatere publică timp de zece zile de la publicare, aşa că pentru acest proiect se mai pot trimite sugestii şi propuneri până pe 21 martie.

 • Răspunde
  jarnea
  martie 19 2013

  ce ma amuzi tinere, de parca parerea noastra ar conta, ce zici, conteaza?

  • Răspunde
   Alexandru Boiciuc
   martie 19 2013

   Dacă e exprimată cum trebuie şi acolo unde trebuie, cu siguranţă că da.

Scrie un comentariu