19 Februarie, 2018

Şapte obiceiuri ale oamenilor cu o inteligenţă emoţională ridicată

Inteligenţa emoţională devine din ce în ce mai recunoscută drept un factor esenţial în ceea ce priveşte succesul şi fericirea, nu doar în mediul profesional, ci şi în relaţii şi alte zone ale vieţii noastre.

Cei foarte inteligenţi emoţional se descurcă mai bine la muncă. Care sunt obiceiurile care îi disting de restul oamenilor?

Site-ul fastcompany.com dezvăluie ce obiceiuri îi separă pe cei foarte inteligenţi emoţional de restul oamenilor.

Se concentrează pe aspectele pozitive

Cei foarte inteligenţi emoţional nu ignoră veştile proaste, dar aleg conştient să nu “cheltuie” timp şi energie, concentrându-se asupra problemelor. Mai degrabă văd partea bună a unei situaţii şi se concentrează asupra găsirii soluţiei unei probleme, asupra a ceea ce pot ei să facă, asupra a ceea ce pot ei controla.

Aleg să aibă în preajmă oameni pozitivi

Oamenii foarte inteligenţi emoţional nu-şi pierd timpul cu cei care-şi plâng de milă şi tind să evite oamenii negativi. Asta pentru că sunt conştienţi că astfel de oameni le consumă energia şi nu sunt dispuşi să îi lase să profite de pe urma vitalităţii lor. Tocmai fiindcă oamenii foarte inteligenţi emoţional văd partea bună a unei situaţii şi se concentrează asupra găsirii soluţiei unei probleme, cei negativi tind să îi evite.

» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu