17 Ianuarie, 2018

Salariul mediu a crescut în luna martie. În ce industrie s-a câştigat cel mai bine?

Câştigul salarial mediu în luna martie a fost mai ridicat decât cel din luna februarie cu 4,1%, anunţă Institutul Naţional de Statistică.

Mai exact, cifrele creşterii (martie 2013) arată aşa:

• câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2231 de lei – cu 4,1% mai mare decât în februarie 2013;

• câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1617 lei – cu 4,1% mai mare decât în februarie 2013;

• câştigul salarial mediu nominal net a fost mai mare cu 4,8% faţă de martie 2012.

Conform datelor furnizate de INS, cele mai mari valori ale câştigului salarial nominal net au fost înregistrate în fabricarea produselor din tutun. Pe de altă parte, cele mai mici au fost la hoteluri şi restaurante.

În general, creşterile sau scăderile din anumite perioade ale anului sunt determinate de acordarea premiilor anuale sau a primelor de sărbători.

“În cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an”, notează sura citată.

Sursa: INS

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu